fbpx

A legnagyobb PPMA Show demonstrálta a brit ipar erejét

Írta: Szerkesztőség - 2018 január 12.

A hagyományos gyártási ágazatokon túlmenően a PPMA Show 2017 Learning Hub új perspektívát biztosított a releváns trendekről és kérdésekről, valamint az iparágaktól függetlenül alkalmazható készségekről. Ezt hangsúlyozta vitaindító beszédében Martin Glenn, a Brit Labdarúgó Szövetség elnöke a kiállítás hivatalos megnyitóján, amelyen elmondta, hogyan kamatoztatta és adta tovább az FMCG szektorban eltöltött 30 év során szerzett készségeit, ismereteit és tapasztalatait, a Labdarúgó Szövetségben.

A tudásmegosztás platformja
A Martin Glenn által megosztott átruházható készségek mellett a 2017-es PPMA Show látogatói a TED előadójától, Peter Andertontól, aki erős vállalati hátteret teremtett és jelentős tapasztalatokat szerzett a képzésben, megtudhatták, hogy elsősorban a jelenlévő gyártó- és beszállító cégekre fókuszálva, hogyan lehetne maximalizálni munkavállalóik hatékonyságát.

A rendezvény olyan iparági gondolkodókkal, vezetőkkel folytatódott, mint Dr. Forbes McDougall, a Veolia körkörös gazdasági modelljének vezetője. McDougall prezentációja a teljes folyamatot érintette az anyagi hasznosítástól az ellátási lánc biztonságáig, mindezt a körkörös gazdaság tágabb összefüggéseiben. A robotika és a jövő gyára is napirendre került, Dr. Graham Deacon, az Ocado Technology Robotics Research Team vezetőjének előadásában. Danny Reed, a PPMA BEST program üzletfejlesztési igazgatója ismertette a PPMA Group szövetség

jótékonysági kezdeményezését, amellyel új tehetségeket kíván felfedezni a mérnöki szektor számára a brit ipar igényeinek kielégítése érdekében. Reed elmondta, hogy a jótékonysági program a tervek szerint támogatja a PPMA, a BARA és az UKIVA tagvállalatait, hogy vegyenek részt a következő generáció mérnökeinek, a diplomások és gyakornokok képzésben. Prezentációja során Reed bejelentette, hogy a PPMA BEST, partnerével a manchesteri Tudományos és Iparművészeti Múzeummal novemberben tartja az interaktív STEM napot. A PPMA BEST, a Smallpeice Trust, a Manufacturing Technologies Association (MTA), valamint a British Automation and Robotics Association (BARA) által szervezett ingyenes rendezvény célja, hogy a fiatalokat inspirálja és a robotika jövőjére fókuszálja.

Innováció a kiállításon
A PPMA Show platformot biztosított számos termék piaci bevezetésére, innovációk bemutatásra Nagy-Britanniában, a feldolgozó- és csomagológépek területén. A címkézés és címke nyomtatás specialistája a Cobalt új, Nexus 20 termékcsaládját mutatta be élőshow formájában, mely hat újítást tartalmaz a csomag- és raklapcímkézés területén. Az Omron egy interaktív bemutató keretében ismertette meg először Nagy-Britanniában a vállalat új OKAO arcfelismerő és gesztusvezérlő technológiáját a gépekhez való hozzáférés és vezérlés terén. Az Omron standjának látogatói megtapasztalhatták, hogyan tudnak önmagában, csak gesztusokkal vezérelve együttműködni egy ipari robottal. Az Omron is támogatta a vásár egyik legnépszerűbb területét: a RoboKeeper Challenge vetélkedőt. Több száz játékos próbálta megverni a számítógép-vezérlésű kapust, amely élenjáró robotikát és látástechnikát alkalmazott, de szinte lehetetlen volt gólt lőni neki.

PPMA Group Industry Awards
A PPMA Group Industry Awards díjátadó ünnepségen kapták meg méltó elismerésüket a csomagolóipari innovációk Birminghamben. A díjakkal az innovációt, az intelligens gyártást, a vállalkozói szellemet és a feldolgozó- és csomagolóipari együttműködést ismerték el. A birminghami NEC kiállítási központ mellett található Nemzeti Motorkerékpár Múzeum adott otthont rendezvénynek. Több mint 400 ember gyűlt össze az iparból, hogy első kézből értesüljön, kiket talált érdemesnek a 10 független iparági szakértőből álló zsűri a rangos díjakra, melyeket 11 kategóriában ítéltek oda, beleértve az innovatív robotokat, az év partnerségét, és az iparági életműdíjat.

30 éve az innovációban
A díjátadó megnyitásaként Mark Williamson, a PPMA Group elnöke beszédében elmondta: az ünnepség egyben jó alkalom a Processing and Packaging Machinery Association (PPMA) egyesület 30. évfordulójának megünneplésére is, majd ismertette a folyamatban lévő fejlesztéseket, amelyek további előrelépést biztosítanak az elkövetkező 12 hónapban az öszszesen több mint 500 tagvállalat számára. Williamson hozzátette: senki sem tagadhatja, hogy változás zajlik a világban, azért fejlesztjük a PPMA-t, hogy reagálni tudjon erre a változó üzleti környezetre, függetlenül attól, hogy ez a Brexit, az Ipar 4.0, a számítógépes biztonság vagy a digitális platformok növekedése. Mindannyian tudjuk, hogy új embereket kell vonzanunk iparágunkhoz, mondta Dr. Andrew Mint, a PPMA Group of Associations elnök-vezérigazgatója. A BEST a PPMA jótékonysági szervezete, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson ebben a törekvésben, pénzügyi és gyakorlati támogatással egyaránt. Az egyik első eseményük a STEM nap a Manchesteri Tudományos Múzeumban, novemberben. Mint bejelentette, közel 150 diák jelezte részvételét és várja, hogy inspirálja őket, milyen izgalmas is ez az ágazat valójában.

A kiválóság elismerése: a 2017. évi PPMA díjak nyertesei
Az est nagy nyertesei közé tartozott a Packpacker Services és a Russell Finex, akik mindketten két-két díjat vihettek magukkal. A Packpacker az innovatív csomagológépekkel és segédberendezésekkel, míg a Russell Finex cég az év exportőre kategóriában érdemelte ki díját, és az első olyan vállalkozás volt, amelyet a PPMA új, Az év környezetvédelmi kezdeményezésekategóriájában is díjaztak a zöld intézkedések elfogadása miatt.

A Russell Finex Lean Manufacturing programja papírmentes kezdeményezést, környezetbarát energiaforrásokat és berendezéseket, például napelemeket, faapríték-kazánt, környezetbarát légkondicionáló rendszereket és LED-es lámpákat tartalmaz. Ezek az intézkedések segítettek a cégnek 8%-kal csökkenteni energiafogyasztását az elmúlt 12 hónapban. A napenergiára való átállásból adódó megtakarítás várhatóan meghaladja az 1 millió fontot az elkövetkező 20 évben. További kiemelkedő nyertesek közé tartozott Jake Martin, a Yorkshire Packaging Systems cégtől, aki az Év gyakorlati szakembere elismerést vehette át, lelkes, elkötelezett, kemény munkájáért és kiváló munkakapcsolataiért. Az egyéni elismerések kategóriában Életműdíjjal tüntették ki David Norrist, a DC Norris vállalat vezetőjét, mint azt a gyártási szakembert, aki kiemelkedő szerepet játszott az iparágban.
Díjával kapcsolatban David Norris úgy fogalmazott: Nem találom a szavakat, hihetetlen, hogy elnyertem ezt a tekintélyes díjat az élelmiszer-feldolgozó gépekkel töltött hosszú évek után. De úgy érzem, ez nem csak nekem szól, mindez nem lenne lehetséges a fantasztikus csapatunk nélkül, és ez csak a kezdet volt, a DC Norris még többre viszi.
A következő PPMA Show 2018. szeptember 25-27. között várja a látogatókat, ugyancsak a birminghami NEC kiállítási központban.