fbpx

Hivatalos: az ország egyik legstabilabb cége egy targoncás kft. lett

Írta: Szerkesztőség - 2020 augusztus 10.

A TWS Kft. Doosan és Combilift targoncák kereskedelmével és bérbe adásával foglalkozik. Pénzügyi megbízhatóságával tűnik ki a hazai cégek közül.

Az 1990-ben alapított TWS Kft. targoncák szakkereskedelmével és bérbe adásával foglalkozik. A magyar tulajdonban lévő vállalat a Doosan és Combilift targoncák márkaképviselete, központja Budapesten található. Szervize 21 db műhelygépkocsival rendelkezik, a kft. 46 fős létszámából 25 fő végzi a javítással kapcsolatos feladatokat. Árbevétele 2019-ben már átlépte a 2,7 milliárd forintot.

 

A tulajdonosok: Wéber Kálmán és Giczy Gyula (Forrás: tws.hu)

 

A cég most a Bisnode nemzetközi cégminősítő értékelése alapján tűnt ki a hazai vállalkozások közül. A Bisnode-minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgymint Igazságügyi Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, pl. mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek. A minősítés figyelembe veszi a szervezet demográfiai adatait, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. Beépíti azt is, hogy az adott vállalkozás milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki a számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a minősítéshez, úgymint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek.

„Fontos számunkra, hogy egy külső szakértő is megerősítette, hogy cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. Hisszük, hogy a Bisnode-tanúsítvány segítségével ügyfeleink, szállítóink, munkavállalóink felé is tovább fokozzuk azt a bizalmat, mely egyre fontosabb a hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatokban” – reagált a cég, miután elnyerte a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványát. Ezzel csupán a hazai vállalkozások 0,63%-a rendelkezik, és azt jelzi, hogy a kft. pénzügyi megbízhatósága kiemelkedően magas. A Bisnode-tanúsítványt Európa számos országában használják, a skandináv országokban etalonnak számít az üzletkötésben.

A TWS Kft. szervizpontokkal rendelkezik Nyíregyházán, Kiskunhalason, Pécsett, Nagyvázsonyban, Móron, Oroszlányban, Dunaújvárosban, Győrben. Győrben regionális szervizközpontot hoztak létre, ahol 5 szerelő 3 db műhelygépkocsival végzi el a karbantartási, javítási feladatokat. Budapesten 6 db műhelygépkocsi áll a rendelkezésükre. A TWS Kft. diszpécsere a nap 24 órájában fogadja a szervizigényeket.