fbpx

A Nestlé hazánkban teszteli papíralapú csomagolását

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 28.

2025-re a Nestlé csomagolóanyagainak 100%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz. Ennek fontos lépéseként a cég áprilistól limitált szériában teszt jelleggel papíralapú változtatban is piacra dobja az egyik legnépszerűbb márkája, a NESCAFÉ 3in1 Classic instant kávék csomagolását.

 

A készlet erejéig

A Nestlé célja, hogy csomagolóanyagai ne a hulladéklerakókban vagy a környezetben végezzék, hanem a fogyasztók közreműködésével folyamatos körforgásban tartsák azokat. Ennek érdekében vállalta, hogy a következő négy évben minden termékének csomagolását újrahasznosíthatóvá vagy újrahasználhatóvá teszi – olvasható a vállalat közleményében.

 

nescafé papíralapú csomagolás
Kép forrása: Nestlé

 

Az új, limitált szériás csomagolás támogatja a Nestlé ezen törekvéseit, valamint a NESCAFÉ azon célját, hogy az alapanyagok beszerzésétől kezdve a gyártáson és a csomagolóanyagokon keresztül a felelős kávéfogyasztásig élen járjon a fenntarthatóság területén.

A NESCAFÉ a piacon elsőként Magyarországon teszteli a 3in1 Classic termékek papíralapú csomagolását, ami a megszokott csomagolással párhuzamosan, a készlet erejéig lesz elérhető a SPAR és az INTERSPAR üzletekben. Az új papíralapú csomagolás szelektíven, a papírhulladékkal együtt gyűjthető, széles körben újrahasznosítható, azaz amennyiben kiépített rá az infrastruktúra, újrafeldolgozásra kerülhet.

Ez az innováció az első lépés annak érdekében, hogy a kávéitalpor mixek csomagolóanyagai is környezetbarátabbak legyenek. A termékek kiszerelése, ízvilága, receptúrája változatlan marad, ugyanakkor lehetővé teszi a fogyasztók tudatosabb választását – nyilatkozta Bagi Bernadett, a NESCAFÉ Brand Menedzsere.