fbpx

Újrahasznosított csomagolóanyagot fejleszt a Nestlé

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 21.

A Nestlé bejelentette, hogy megközelítőleg 2 milliárd svájci frankot ruház be, hogy áttérjen az újonnan gyártott műanyagokról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagok használatára, és felgyorsítsa az innovatív fenntartható csomagolási megoldások fejlesztését.


Kép forrása: Nestlé

A Nestlé a 2018-as vállalását – miszerint a felhasznált csomagolóanyagainak 100 százaléka 2025-re újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz – a mostani bejelentéssel azzal egészítette ki, hogy 2025-ig harmadával csökkenti az újonnan gyártott műanyagok felhasználását, olvasható a Nestlé közleményében. Összefog másokkal a körkörös gazdaság előmozdítására, és törekszik az óceánokban, tavakban és folyókban található műanyaghulladék felszámolására.

A csomagolásnak kiemelt a szerepe az élelmiszer minőségének megőrzésében, ezen keresztül a lehető legmagasabb szintű élelmiszerbiztonság megteremtésében. Jelenleg az élelmiszerekkel érintkező műanyagcsomagolást rendkívül nehéz újrahasznosítani, ráadásul az így előállított magas minőségű műanyagokból rendkívül szűk a kínálat. A kettős probléma megoldásának elősegítése érdekében a Nestlé vállalja, hogy 2025-ig körülbelül 2 millió tonna, az élelmiszeripar igényeinek megfelelő, magas minőségű újrahasznosított műanyagot vásárol mintegy 1,5 milliárd svájci frank értékben.