fbpx

Ő vitte tőzsdére a Waberer’s-t

Írta: Szerkesztőség - 2018 február 26.

Lajkó Ferencet, a Waberer’s vezérigazgatóját választották az Év Menedzserének idén a Menedzserek Országos Szövetségének megmérettetésén. Lajkó főszerepet vállalt hazánk egyik legsikeresebb cége utóbbi évtizedének legfontosabb folyamataiban.

Fuvarozás, krízismenedzsment, tőzsde

Az Év Menedzsere díjat 14. alkalommal, a hétvégén adták át a Menedzser Bálon és Díjátadó Gálán. Az idei díjazott, Lajkó Ferenc a győri Széchenyi István Egyetem közlekedésmérnöki, majd gazdasági mérnöki szakán diplomázott. Karrierjét 1997-ben kezdte a Hungarocamion Rt.-nél asszisztensként. Később üzletkötőként dolgozott a Volán Camionnál és a Volán Tefu Zrt.-nél, ahol a két cég összeolvadásában segédkezett. 2004-ben csatlakozott a Waberer’s International Zrt.-hez, mint a Benelux államokért felelős régióvezető. 2006-tól Angol-Benelux Profit Center igazgató, 2007-től fuvarozási igazgató, majd fuvarozási vezérigazgató-helyettes. 2008-tól a krízis-menedzsment team tagja. 2010-ben részt vett a Nemzetközi Fuvarozási üzletág reorganizációjában. 2012-től fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettes, 2016-tól pedig a cég vezérigazgatója. A társaság 2017-ben vezetése alatt lépett tőzsdére.

Kimagasló eredemények

A Menedzserszövetség hagyományos pályázatán ajánlás vagy direkt jelentkezés útján azok a magyar vállalatvezetők vehetnek részt, akik meghatározó szerepet vállalnak cégük sikereiben. Előnyt élveztek azok a pályázók, akik 2017-ben vállalatukkal kimagasló eredményeket értek el. Az ajánlásokat ebben az évben is a Menedzserszövetség által felkért kamarák, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, az AmCham, a Brit Kereskedelmi Kamara, a Joint Venture Szövetség, az MGYOSZ és a FIVOSZ tették. A jelölőbizottságban Prof. Dr. Bod Péter Ákos vezetésével Fekete István, Szentkuti Gabriella, Jaksity György és Mosonyi György vettek részt, a díjazottakról a Menedzserek Országos Szövetségének Elnöksége döntött.

Díjazottak

Lajkó Ferenc díja mellett a Menedzserszövetség Életműdíjjal ismerte el Dr. Kepecs Gábort, az Aegon Csoport Igazgatóságának tagját és közép- és kelet-európai régióigazgatóját, Pesti Tímeának, a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatójának pedig Volkswagennel közösen a Kék Innovációs Különdíjat ítélte oda a szervezet.

Szerkesztőség (forrás: Waberer’s)