„Látó, érző, gondolkodó, dolgozó” kétkarú WorkSense robot érkezik Európába

A robotika területén több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező Epson az Automatica kiállításon mutatta be robotikai megoldásai legjavát. Az intelligens Epson WorkSense W-01 lenne a jövő?

WorkSense W-01 kétkarú robot

Az egyedülálló SCARA típusú eszközök és a függőleges tengelyen is mozgó robotok az Epson robotikai innováció iránti elköteleződését mutatják, s fókuszba helyezik az európai piac változó igényeinek kielégítését. A robotok munkahelyekbe való telepítése a következő két évben 10-20%-kal növekszik a közép-kelet európai országokban, Kína után ezt a térséget jellemzi a leggyorsabb növekedési ütem. Az idei müncheni Automatica kiállításon az Epson WorkSense W-01 hivatalos európai bejelentésére is sor került. A közel teljesen autonóm kétkarú robot ideális az összetett feladatok automatizálására, valamint a kisebb méretű tételek mozgatására. Az úgynevezett „látó, érző, gondolkodó, dolgozó” gépet számos szenzorral szerelte fel a gyártó.

Néhány kisegítő eszköz és módszer segítségével a WorkSense W-01 önállóan is képes ellátni olyan bonyolult feladatokat is, amik korábban egyszerre több „robotmunkaerőt” igényeltek.

Az Epson csoport

A technológia területén az Epson a világ egyik vezető vállalata: elkötelezett célja, hogy eredeti, hatékony, kompakt és nagy pontosságú technológiáival összekapcsolja az embereket, a tárgyakat és az információkat. A tintasugaras nyomtatóktól és a digitális nyomtatórendszerektől kezdődő, és a 3LCD kivetítőkön, okos szemüvegeken és érzékelő rendszereken át az ipari robotokig terjedő termékkörével a vállalat az innovációra és arra összpontosít, hogy a tintasugaras nyomtatás, a vizuális kommunikáció, a viselhető eszközök és a robotika területén biztosított megoldásai túlszárnyalják az ügyfelek elvárásait.

A japán székhelyű Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 86 vállalata világszerte közel 80 ezer munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a helyi közösségek folyamatos támogatásának, s fontos számára a környezetre gyakorolt káros hatás csökkentése is.

Az Epson a belépő szintű gépek területén is kibővítette a 6 tengelyes és precíziós robotikai eszközpalettáját, amiket kifejezetten az európai vállalkozások változó igényeire terveztek: az új robotok megfizethető áron elégítik ki azt a keresleti igényt, ami kifejezetten az automatizálási folyamatokra fókuszál. Pontosabb és hatékonyabb technológiát jelent a vállalkozások számára, így az Epson 2025-ös elképzelése alapján a kompakt, precíziós robotok globális piacvezetőjévé válik. A három új modellel az ipari robotgyártók területén világszerte az Epson kínálja a legjobb ár-érték arányt a fogyasztói számára a SCARA 6 tengelyes kialakítású robotok sorozatában. Az Epson webáruházban megvásárolható SCARA T6 robot tökéletes megoldást kínál az alkalmazások kiválasztására, valamint azok helyes használatára: pontosan és hatékonyan dolgozik, s a T3 elnevezésű elődjével szemben akár kétszer akkora – 6 kg – terhelhetőségű.

A szintén automata működésű VT6-L robot is hamarosan elérhetővé válik a webáruházban: ez a robot is rendkívül versenyképes áron biztosít kiváló minőséget és maximális eredményt az ismétlődő feladatok elvégzésére.

SCARA T-széria

Az Epson a SCARA robotok belépő kategóriájának piacvezetője, messze a legnagyabb választékkal. A portfolió tovább bővül a T6-SCARA bemutatásával, ami 600 mm-es kinyúlási távolsággal, s akár 6 kg-os terhelhetőséggel rendelkezik.

VT-Széria

Az új, csuklóval rendelkező robotszériát az Epson az „épp elég” elvet követve hozta létre. A letisztult, belépő kategóriás VT széria megfizethető megoldásokat nyújt. Tagjai bonyolult programozás nélkül könnyedén integrálhatók a már meglévő rendszerekbe a beépített kontrollernek köszönhetően. A 6 tengelyes VT06 robot 600 mm kinyúlási távolságra, valamint 6 kg terhelhetőségre is képes.

N széria

A rendkívül hatékony N széria minden 6 tengelyű robotnál kompaktabb kialakítású. Emellett a lehető legkisebb helyigénnyel rendelkezik, s kiemelkedően fordulékony a befelé néző második tengelynek köszönhetően. Az N6 1000 mm-es kinyúlási távolságra és 6 kg terhelhetőségre is alkalmas.

A különböző robotikai programok egyszerűsítésével, az összetett gyártási folyamat támogatásával, valamint a csomagolási megoldások biztosításával a fejlesztések célja továbbra is az az Epsonnál, hogy akadály- és zökkenőmentessé tegyék az automatizált folyamatokat.

Összeállította: Csomor Zsolt

automatizálás epson kiállítás nyomtató robot robotika
..