fbpx

Az óceánszennyezés ellen harcol az Aldi új csomagolása

Írta: Csomor Zsolt - 2021 november 18.

A brit üzleteiben az Aldi hamarosan megújult, környezetbarátabb csomagolásban kínálja néhány saját márkás termékét. A boltlánc olyan műanyagot hasznosít csomagolóanyagként, amelyek egyébként az óceánokban kötöttek volna ki.

 

Óceáni hullakék, mint alapanyag

A boltlánc bejelentése szerint a vizekbe kerüléstől „megmentett” műanyag csomagolóanyagban kínálják majd a sajátmárkás halpogácsákat és bizonyos sós tallérokat is. A Sharpak cég által gyártott csomagolás nyomon követhető, és tanúsítottan újrahasznosított műanyag hulladékból (Prevented Ocean Plastic) készül, amelyet az óceáni műanyagszennyezés veszélyének kitett partvidékéken, az ott élő közösségek gyűjtöttek össze.

 

műanyag pohár flakon ember tengerpart
Kép forrása: Packaging Gateway

 

Az Aldi szerint ezzel a lépéssel a jövőben évente 76 tonna műanyag nem az óceánokban landol, ami 3 millió műanyag flakont tesz ki – olvasható a Retail Gazette és a napi.hu oldalán.

A halpogácsák esetében az Aldi a csomagolás méretét is csökkentette, így évente 32 tonna műanyagot, valamint 23 tonna kartont távolítanak el ezekből a termékek csomagolásából.

Az Aldi speciális gyűjtőpontokat is telepített 20 brit üzletben, ahol a nehezen újrahasznosítható, úgynevezett puha műanyagokat adhatják le a vásárlók.