fbpx

Versenytényező a javából – Trendek és innovatív megoldások az automatizált tárolásban

Írta: Szerkesztőség - 2018 október 21.

Globalizált világunkban a különböző termékek, ill. alapanyagok beszerzése, szállítása és tárolása kulcskérdéssé vált. A raktározás során mind gazdaságos, helytakarékos és munkaerő spóroló megoldást keresünk. Mindezek mellett az Ipar 4.0 automatizálási folyamatai elvárják a pontos, visszakövethető és gyors termelést. De hogyan tudunk ebben a rohanó, elvárásokkal teli világban számos feltételnek eleget tenni? Ezen alapelvek mentén hoztuk létre intralogisztikai eszközeinket, melyek segítségével az egészen apró lapkáktól, a robosztus idomokig, sablonokig képesek berendezéseink 24/7 órában kontrollált tárolást biztosítani.

 

Spray tárolás zárt térben

A biztonsági előírásokat betartva termékcsaládunkat egy speciális gázérzékelővel ellátott automatával bővítettük. A levegő cirkulálásáról ventillátorok gondoskodnak. Váltakozó színű LED fény jelzi az automata üzemképes, illetve szakszerű ellátását igénylő üzemmódját. 20% gáz sűrűségű koncentráció zárt térbe kerülése esetén piros fényjelzés látható, ezzel felhívva a figyelmet szellőztetés szükségességére. 40% gázsűrűségű koncentráció esetén az automata kikapcsol. Szakember segítségével nyitható ki a szerviz ajtó és távolítható el a hibás vagy veszélyt jelentő termék. Az automata figyelmeztető piktogramokkal lett ellátva. Az alapfelszereltség szünetmentes tápegységet, érintőképernyős megjelenítést, személyre szabott automata designt tartalmaz. Az egyedi magyar fejlesztésű szoftver, mely az egész termékcsaládot átfogja fejlett riportálási és megszorítás kezelőrendszerrel biztosítja a pazarlás ellenes, gazdaságos és könnyen követhető termék felhasználást.

Klimatizáltan FIFO elv alapján

Sérülékeny termékek tárolását egy horizontális mozgású liftrendszer biztosítja. A termék esés nélkül kerül rá a szállítópályára, majd egy előre definiált központi pozícióból elérhetővé válik.

21,5’-os érintőképernyőn a felvenni kívánt termékeket összeválogathatjuk, mintha egy webshopban vásárolnánk. A termékek a kosárba kerülnek, melyeket a berendezés FIFO elv alapján kiad. A folyamatos, azonos hőfok megtartásáról beépített klíma gondoskodik. A feltöltések szükségességéről a felhasználóbarát szoftver gondoskodik. Automatikusan kiküldésre kerülő riportokból, de akár a mobilunkon az admin felületre belépve grafikus képen bármikor rápillanthatunk a gép aktuális töltöttségi állapotára.

Tekintse meg termékcsaládunk további tagjait a www.stockngo.hu honlapon, vagy próbálja ki személyesen gépeinket telephelyünkön!