fbpx

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi fel Sanghajban

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 november 15.

A mérföldkőnek számító beruházás egyesíti a hálózatra kapcsolódó digitális technológiákat, a csúcstechnológiai szintet képviselő kollaboratív robotikát és a legkorszerűbb mesterséges intelligencia-kutatást, amellyel a jövő legmodernebb, automatizált és rugalmas gyára jön létre.

 

  • A 150 millió dolláros beruházás tovább erősíti az ABB vezető pozícióját a világ legnagyobb robotikai piacán
  • A gyár területén létesített, kibővített K+F központ felgyorsítja a digitális innovációs folyamatot, és további fejlődést hoz a mesterséges intelligencia terén is
  • A gyár innovatív tervezése biztosítja, hogy az üzemi terület minden négyezetmétere a termelés céljait szolgálja
  • Az új beruházással tovább növekszik az a 2,4 milliárd dolláros összeg, amit az ABB 1992 óta fektetett be Kínában, a vállalat második legnagyobb piacán

Modern központ

Az innovatív digitális technológiákat fejlesztő és szállító ABB bejelentette, hogy 150 millió dolláros beruházás keretében, Sanghajban felépíti a világ legkorszerűbb, automatizált és rugalmas robotikai gyárát, egy olyan, modern központot, ahol robotok gyártanak majd robotokat. A tervek szerint az üzemben 2020 végén indul be a termelés.

A bejelentés egyrészt mérföldkőnek számít Kína elsőszámú robotikai gyártójának számító ABB életében, másrészt kritikus globális növekedést erősítő beruházást is jelent a vállat számára a világ legnagyobb robotikai piacán. 2017-ben a világszerte értékesített robotok egyharmada Kínába került, amely közel 138 000 robot vásárolt. Napjainkban az ABB megközelítően 5000 főt foglalkoztat Sanghajban, míg a vállalat Kínában működő robotikai vállalatai több mint 2000 mérnököt, technológiai szakembert és üzemi vezetőt alkalmaznak Kína-szerte 20 helyszínen. Az ABB 1992 óta több mint 2,4 milliárd dollárt fektetett be Kínában, ahol több mint 18000 alkalmazottja van.

Időben a sikerért!

Az ABB korán lépett be Kína robotikai piacára. Kína első globális robotszállítójának számító ABB teljes körű helyi értéklánccal rendelkezik, amelynek részét alkotja a K+F, a rendszerintegráció és a szerviz is. Az ügyfelekkel kialakított szoros együttműködésének köszönhetően az ABB számos téren elsőként tudott megjelenni termékeivel a helyi gyártásban. Ilyen volt például Kína első autóipari préselő, hegesztő és festő gépsora, a mobiltelefon-gyártásban használt első szerelősor, valamint a háztartási gépek gyártásában használt présberendezések.

2018-ban a 40. évfordulóját ünnepeljük Kína reform- és nyitási politikájának – mondta Dr. Chunyuan Gu, az ABB China vezetője és az AMEA térség elnöke. – Az ABB az elsők között érkezett Kínába, ennek köszönhetően már kiépült helyi értéklánccal rendelkezünk, amit Kína kiemelkedő gazdasági és társadalmi fejlődése is támogat. A kínai robotikai iparban piacvezető szerepet kivívó vállalatként nagyon örülünk, hogy építhetünk eddigi sikereinkre, és fenntarthatjuk beruházásaink eddigi lendületét.  

Összeállította: Kalmár Nárcisz