fbpx

A legjobbak akár 20 millió forintos befektetést is kapnak

Írta: Barna Ferenc - 2021 október 29.

Négy startup programot indít Startup Campus a partnereivel együttműködve, a legjobb vállalkozások üzletfejlesztési képzést, mentorációt és akár 20 millió forintos befektetést is kaphat.

 

A téma széleskörű, de kell egy egyetemista

A témák között találhatjuk a divatot és designt, a borászatot, turisztikát vagy akár a logisztikát is. Azonban a fiatalokat célzó University Startup Program keretében a szervezők elsősorban a logisztika, tengeri áruszállítás, hajózási trendek, valamint kikötőhöz kapcsolódó mobilitás témakörében megszületett ötleteket várják.

Ezek mellett iparágtól függetlenül bármilyen ötlettel lehet jelentkezni, egyetlen kikötése a programnak, hogy legyen legalább egy egyetemista hallgató a benevezett projektben.

 

Konténerek
Elsősorban a logisztikához, tengeri áruszállításhoz, hajózási trendekhez, valamint kikötőhöz kapcsolódó témát várnak
(Fotó: Pixabay)

 

A kikötői logisztika és intermodális szállítási szektor megújulását támogató ötleteket várják az alábbi témákban:

  • a big data,
  • a blokklánc,
  • a robotika,
  • a mesterséges intelligencia,
  • a felhő alapú és API megoldások,
  • 5G-vel kapcsolatos újítások,
  • az önvezető járművek és drónok,
  • IoT vagy más okosmegoldások.

 

A programokra november 1-ig lehet jelentkezni a befektetésre vágyó projektekkel

A HUMDA Startup Programot az autó- és motorsport megújításáért indította el a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség. A szervezők a mobilitás, a közlekedésbiztonság, a városi közlekedés területére várnak innovációkat.

A TokajTech Startup Program a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért indul a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács kezdeményezésére. A programon keresztül a borászatot, a gasztronómiát, a szállástechnológiát és a turizmust forradalmasító ötleteket karolják fel.

A programokat támogatja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Széchenyi István Egyetem és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is

 

Forrás: MTI