fbpx

Hol tart a hazai csomagolóipar?

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 07.

Ezt is bemutatja az a seregszemle, amelyet immár 36. alkalommal hirdet meg a szakmai szövetség.

 

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) 2019-ben 36. alkalommal hirdeti meg a Csomagolási Világszövetség (WPO) által nemzeti rendezvényként elismert HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyt. A nemzeti esemény célja, hogy segítse a magyar csomagolóipar fejlődését, fórumot teremsten az új fejlesztésű csomagolóanyagok, csomagolóeszközök és csomagolási segédanyagok, valamint csomagolási megoldások hazai megismertetésének és elterjesztésének elősegítésére, s nem utolsó sorban, hogy a fejlesztésben közreműködők erkölcsi-szakmai elismerését demonstrálja.

A verseny egyben alkalmat nyújt a magyar csomagolóipar fejlettségének, felkészültségének nemzetközi szintű megmérésére is, miután a verseny szervesen kapcsolódik a Csomagolási Világszövetség (WPO) WorldStar versenyéhez. A HUNGAROPACK 2019 két kategóriája a fogyasztói, valamint gyűjtőcsomagolások, a másik a szállítási csomagolás körét öleli fel.

Mindkét kategóriában pályázni lehet a 2017. június 1. és 2019. május 17. között sorozatgyártási technológiával előállított, illetve rendszeres forgalomba bevezetett a) terméket tartalmazó kész csomagolással, b) csomagolóanyaggal, amennyiben az közvetlenül felhasználható termékek burkolására, egységbe-fogására, díszítésére vagy a külső hatások elleni védelemre, c) csomagolóeszközzel, amelyekből önállóan vagy szükség szerint d) csomagolási segédanyaggal alakítható ki a csomagolás.

A nevezés határideje 2019. május 17.; bővebb infó a CSAOSZ honlapján!