fbpx

E-kereskedelmi fulfillment vállalattal erősít a GLS

Írta: Csomor Zsolt - 2024 július 04.

Az Európában és Észak-Amerikában vezető csomaglogisztikai szolgáltató, a GLS bejelentette az e-kereskedelemre szakosodott magyar fulfillment cég, az iLogistic felvásárlását. Az akvizíció tökéletesen illeszkedik a GLS Csoport azon stratégiájába, amely a szolgáltató portfoliójának bővítését és annak színesítését célozza.

Kulcsfontosságú lépést a szolgáltatási kínálat bővítéséhez

A GLS célja, hogy bővítse tevékenységi körét és lehetőségeit. Ehhez a kiszervezett webáruház logisztika kiemelt növekedési területként szolgál. A vállalat arra törekszik, hogy sokoldalúbb szolgáltatóvá váljon, miközben megőrzi erős pozícióját a csomaglogisztikai piacon – olvasható a GLS közleményében.

GLS kerékpár futár
Kép forrása: GLS

Az iLogistic kiszervezett logisztikai szolgáltatásokat nyújt online üzletek számára – például csomagolást, árukészlet kezelést és visszárukezelést –, és már a felvásárlás előtt is megbízható partnere volt a GLS-nek. Az évek során együttműködésük folyamatosan erősödött, miközben a GLS biztosította a csomagok vásárlókhoz történő eljuttatását, amely a logisztikai folyamat egyik legkritikusabb szakasza.

A felvásárlás összhangban van a GLS Csoport bővítési stratégiájával, amely kiterjed a kapcsolódó piacokra is, és kulcsfontosságú lépést jelent a szolgáltatási kínálat bővítésében Magyarországon. Az iLogistic jelentős növekedése pedig jól tükrözi, hogy folyamatosan nő az igény a fulfillment szolgáltatások iránt, amelyeket számos iparágban nyújtanak a vállalatok számára a kisvállalkozásoktól kezdve a piacukon meghatározó szerepet betöltő nagy szolgáltatókig.