fbpx

Ehető csomagolóanyagot fejlesztett ki egy floridai sörgyár

Írta: Csomor Zsolt - 2019 március 13.

A globalizáció és az ipari társadalom növekvő környezetszennyezése miatt rengeteg állat pusztul el a világ minden táján, mivel hatalmas műanyagpalack szigetek és olajfoltok tarkítják több kontinens mentén is a part menti vizeket.

 

Az óceánokban élő állatok óriási mennyiségben halnak meg olyan műanyag hulladékokba gabalyodva, amiből nem képesek szabadulni, olvasható a greenfo.hu-n. Becslések szerint évente egymillió vízi madár és nagyjából 100 ezer tengeri teknős és tengeri emlős pusztul el amiatt, hogy nem tud kiszabadulni a műanyagokból.

A Saltwater Brewery nevű floridai sörgyár ezért fejlesztett ki egy új csomagolási módot, amivel ez a gond részben orvosolhatóvá válik a közeljövőben. Az újfajta csomagolás ehető anyagból készül, így táplálékul szolgálhat például a tengeri teknősök számára: a sörfőzés során visszamaradó anyagokból, többek között búzából és árpából készítik a hatos rekeszek műanyag alkatrészeit.

A fejlesztéssel a cégnek nem titkolt célja, hogy később az összes műanyag csomagolást más gyártókkal együtt hasonló módon lecserélhessék.