fbpx

Egészégügyi termékek drónos szállítása Ghánában

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 08.

A UPS Alapítvány, valamint az immunizációhoz való széleskörű hozzáférésért küzdő GAVI Szövetség bejelentette, hogy kibővítik a Ghánában működő orvosi drónhálózatukat: a Zipline drónjaival szállítják majd az összesen 148 féle kiemelt fontosságú egészségügyi terméket.

A Zipline, a UPS Alapítvány és a Gavi korábbi térségbeli együttműködésének sikerére építve a ghánai kormány kibővíti a Zipline szolgáltatását az országban, amit újra csak a Gavi és a UPS Alapítvány támogat: ezúttal a Bill & Melinda Gates Alapítvány és a Pfizer is csatlakozik hozzájuk. A Zipline drónhálózatát a ghánai egészségügyi ellátási láncba integrálják, így akadályozva meg a vakcinahiány kialakulását, valamint segítve az országos immunizációs-kampányok működését.

A UPS Alapítvány összesen 3 millió dollárral járul a projekthez, amiből 2,4 millió dollár anyagi támogatás, a fennmaradó rész pedig 600 000 dollár értékű természetbeni juttatás, a UPS által nyújtott szállítási szolgáltatás.

A UPS mindemellett elkezdte Ghána egészségügyi ellátási láncának felülvizsgálatát, ami révén a vállalat hozzájárul, hogy a ghánai kormányzat tovább optimalizálhassa az egészségügyi termékek kiszállítását. A UPS technológiai támogatást és konzultációs szolgáltatást is nyújt a GAVI-val és a Zipline-nal együttműködésben.