A levegőpárásítás elengedhetetlen a minőséghez

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 08.

2017. április óta a Gelbert Eco Print Nyomda új, nagyobb telephelyen folytatja tevékenységét. A költözéssel a sikeres cég beruházott egy új levegőpárásító berendezésbe is.

A budapesti Gelbert Eco Print nyomda számára a legjobb minőségű nyomtatás magától értetődő. A cég több mint 15 éve garantálja ügyfeleinek a legjobb minőségű nyomdai termékeket. „A csúcsminőség mellett a specializáció nagyon fontos számunkra”, magyarázza Gellér Róbert ügyvezető a cég sikerét. A növekvő kereslet kielégítése érdekében a Gelbert 2017-ben elköltözött, és gyártási területét 2500 m2-re bővítette. Ezen felül beruháztak egy új, LED UV-technológiával rendelkező Heidelberg Speedmaster CD-be. „Azóta 70%-kal nőtt a gyártási kapacitásunk, és a bevételünk közel megduplázódott”, foglalja össze az elmúlt két év lenyűgöző sikerét Gellér Róbert. A minőségbiztosításhoz és a zavartalan termelési folyamathoz a Gelbert a Condair Systems Draabe levegőpárásító berendezését használja.

Védelem az elektrosztatikával„Gyógyszeripari ügyfeleink számára különösen vékony, 40-60 g/m2 tömegű papírokat kell feldolgoznunk. Az optimális, 50%-os levegő-páratartalom véd az elektrosztatikus feltöltődésekkel szemben, és zavartalan gépüzemeltetést biztosít. Ezen felül egész évben állandó páratartalom biztosítja a papír tervszerű elhelyezkedését a nyomtatási folyamat és a további feldolgozás során”, fűzi hozzá Gellér Róbert, aki számára az ellenőrzött helyiség klíma évek óta a minőségbiztosítás előfeltétele. „Első Draabe levegőpárásító berendezésünk már 2007-ben használatban volt. Azóta soha többé nem volt problémánk az elektrosztatikával vagy a papírelcsúszással, különösen télen. A jó tapasztalatoknak köszönhetően egyértelművé vált számunkra, hogy az új gyártócsarnokban ismét a Draabe berendezését fogjuk alkalmazni.

Új levegőpárásítás és vízelőkészítés

A Gelbert a TurboFogNeo 8 Draabe levegőpárásító rendszert választotta. Ez az új generációs, magasnyomású fúvókarendszer nagy párásítási teljesítményre és nagy helyiségmagasságokhoz lett kialakítva. A mennyezeten összesen hat levegőpárásítót helyeztek el, amelyek digitális vezérléssel fi nom ködöt porlasztanak, amelyet azonnal felvesz a helyiség levegője. A levegőpárásításhoz speciálisan előkészített vizet használnak, amely mentes az ásványoktól, szennyeződésektől és csíráktól. A vízelőkészítéshez egy kis konténert is beépítenek, amelyet a gyártó Condair Systems karbantartás céljából hathavonta kicserél. Ezen felül a Draabe vízelőkészítése mellékesen biztosítja a Heidelberg Speedmaster CD számára a folyamatvizet is. Ezáltal a nyomtatási folyamat állandó, optimális vízminőséggel végezhető. „A Draabe-rendszer nagyon megbízható és könnyen kezelhető. Nem kell törődnünk a karbantartással. Aki levegő-párásító rendszert keres, amely nem okoz problémákat, a Draabéval megtalálja a megfelelő megoldást”, ad hangot a 12 év tapasztalatán alapuló meggyőződésének Gellér Róbert.

A legújabb levegőpárásítási technikával kapcsolatosan további, ingyenes információkat itt igényelhet:
https://www.condair-systems.hu/infocsomag-ipar

Kispál Ádám | Condair Systems
2030 Érd, Bakonyi utca 64
[email protected]