fbpx

Kevesebb csomagolóanyaggal is lehet hatékonyabb

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 21.

Gyors megtérülés, hatékony költségcsökkentés, megbízhatóság.

Napjainkban, mikor a hatékonyság és a költségcsökkentés hívószavakká váltak, szeretnénk pár szempontot bemutatni, hogy milyen előnyökkel jár egy új típusú rakományrögzítő berendezés használata a logisztikában. Milyen motivációi lehetnek egy berendezés beszerzésének?

A legfőbb szempont a kézi nyújthatófóliázás kiváltása, amely egy megfelelő gép kiválasztásával egyenletes minőséget tesz lehetővé, jelentős költségmegtakarítás mellett.

A másik fontos tényező, melyet a beszerzés során érdemes alaposan megvizsgálni, a költségek csökkentése szempontjából, hogy milyen típusú berendezést válasszunk. Egy régebbi modell vagy fólia-előnyújtó opcióval nem rendelkező konstrukció ugyanis kevésbé hatékony fólia-felhasználást biztosít. Azonban egy fi x/állítható előnyújtást biztosító gépre váltás esetén, a berendezés árának akár egy éven belüli megtérülésével is kalkulálhatunk, ami a felhasznált fólia mennyiségének csökkenésében tükröződik.

Főbb szempontok a felhasználási igényeknek leginkább megfelelő berendezés kiválasztásakor

  • az áru jellege és mérete,
  • a termék változatossága (gyártás, logisztika),
  • a kiszolgálás módozatai,
  • kapacitásigény – általánosságban napi 10 raklap feletti igény esetén.

A gépekhez javasolt fóliák esetén az egy csomagolási egységre eső költséget kell szem előtt tartani a fólia egységárával szemben. Alapvetően egy magasabb műszaki tartalmú fólia jobb fajlagos költséget eredményezhet. Indokolt is a jobb fóliák használata, hisz amit a közelmúltban 23 micron vastagságú termékkel oldottunk meg, manapság akár 3,5 micron alá nyújtottal valósíthatunk meg. Erre visszavezethetően találkozunk olyan esetekkel, ahol akár az eddig 700 gramm fólia/raklap felhasználás, egy jó gép és anyag segítségével akár 200 gramm fólia/raklap alá csökkenthető.

Az általunk forgalmazott Robopac típusú nyújthatófóliázó berendezések néhány opcionálisan választható extra kiegészítője:

  • integrált, adatkapcsolattal rendelkező mérleg,
  • extra nagy, akár 2400 mm átmérőjű tányér,
  • maximálisan 3300 mm toronymagasság,
  • extrahosszú/-alacsony dőlésszögű rámpa,
  • illetve akár 400% fólia-előnyújtást biztosító nyújtóegység.

Legújabb modelljeink online adatkapcsolattal is elérhetőek, ami a proaktív szerviz-beavatkozást és a valósidejű fólia-felhasználás kontrollját is támogatja.

Amennyiben úgy vélik, hogy a megfelelő gép kiválasztásához segítségre van szükségük, szakembereink szívesen felkeresik telephelyükön egy tesztgéppel, hogy szemléltessék: milyen pozitív eredmények érhetők el az Önök igényeit figyelembe véve.

Reményi Csomagolástechnika Kft.

H-1173 Budapest, Régi vám köz 6.
Mobil: +36 20 972 82 07; Tel.: +36 1 459 5087
Fax: +36 1 459 5089; E-mail: [email protected]; Web: www.remenyi.hu