fbpx

Díjeső: forradalmian új dizájn és rendkívüli hatékonyság

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 20.
  • Év Targoncája 2019: Jungheinrich ETV 216i nyerte az IFOY díjat a „Raktártechnikai gépek” kategóriájában

  • iFdesign Díj: forradalmi gépdizájn a lítiumion-technológiának köszönhetően

A Jungheinrich ETV 216i típusú targoncája a világ első olyan targoncája, amelynél az akkumulátort fixen a gépdizájnba építették be. Ennek a forradalmian új formának köszönhetően a gép kompaktabb szerkezetű, és könnyebben mozog a raktárakban. Az innovációt 2019 első felében számos díjjal jutalmazták.

Kora tavasszal az új tolóoszlopos targonca az ipari formatervezés területén elismert iFdesign díjat nyerte el. A gép fejlesztése során a mérnökök és formatervezők a legelső lépéstől fogva szorosan együttműködtek. Ennek eredményeképpen egy olyan targoncát alkottak, amely a dizájnt és teljesítményt olyan szinten egyesíti, mint semmi más a korábbi fejlesztések során. A Jungheinrich következetesen kihasználta a helytakarékos és nagy teljesítményű lítiumion-technológia előnyeit. A targonca ergonomikusabb, így a kezelőnek nagyobb a mozgásszabadsága a fülkében, és teljes körű kilátása van a targonca környezetére. Az eredmény: rendkívül felhasználóbarát kezelés és nagyobb biztonság.

 

Minden évben nemzetközi, vezető szakújságírókból álló független zsűri választja ki a legjobb intralogisztikai megoldásokat, melyek aztán egy hosszú értékelési és tesztelési folyamat végén elnyerhetik az elismerő Év Targoncája (IFOY Award) Díjat. Május elején ünnepélyes keretek között került sor a díjátadásra a bécsi Hofburgban, ahol az ETV 216i típus nyerte el az Év Targoncája (IFOY Award) Díjat a „Raktártechnikai gépek” kategóriájában. A zsűri döntésében mérvadó szempontként szerepelt az ETV 216i kiemelkedő felhasználói előnye. Értékelésében kiemelte, hogy az egyedileg készített lítiumion-akkumulátor beépítése a targoncák új generációját teszi lehetővé. Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója így nyilatkozott: „Az iparágban elsőként következetesen kihasználtuk a lítiumion-technológia előnyeit a targoncák formai kialakításában. A fixen beépített akkumulátornak köszönhetően az ETV 216i kategóriájának legkompaktabb és legteljesítőképesebb gépe. A Jungheinrich ügyfelei is profitálnak a gép kiemelkedő tulajdonságaiból, melyek jobb ergonómiát, könnyebb manőverezést és nagyobb hatékonyságot biztosítanak. A jövőben más géptípusoknál is ki fogjuk használni a dizájn kialakításánál a lítiumion-technológia előnyeit, és ezzel a targoncák teljesen új generációját hozzuk létre.”

A hagyományos tolóoszlopos targoncákhoz képest az ETV 216i jelentősen hozzájárul a raktár hatékonyabb működtetéséhez. A kiegészítő öntvényellensúly alkalmazásával a Jungheinrich elérte, hogy a gép súlypontja egy kedvezőbb, lejjebb található pozícióba kerüljön. Ezzel tovább növelhető a teljesítmény. Az ETV 216i névleges teherbírása 1,6 tonna 9 méter emelési magasságig, ami 230 kilogrammal több a hasonló targoncákhoz képest, míg az emelési sebesség teherrel 23 százalékkal gyorsabb.

A díjnyertes targonca már Magyarországon is több vállalatnál bizonyított és hozzájárult a hatékonyabb üzemeltetéshez.

www.jungheinrich.hu