fbpx

Önkiszolgáló poggyászfeladópult a repülőtéren

Írta: Csomor Zsolt - 2019 augusztus 15.

Önkiszolgáló poggyászfeladópultokat helyezett üzembe a Budapest Airport a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A jelenleg próbaüzemben működő rendszerrel az utasok gyorsabban és kényelmesebben adhatják fel a poggyászukat.

Folyamatos próbaüzemmel működik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljain a 2-2 új önkiszolgáló poggyászfeladópult. A szolgáltatás előnye, hogy azok az utasok, akik a fejlesztéshez csatlakozó légitársaságok valamelyikével utaznak, utazás előtt gyorsan és kényelmesen adhatják fel a poggyászukat.

A rendszer lényege, hogy az utasok a beszállókártyán feltüntetett vonalkód beszkennelése után maguk nyomtathatják ki, és helyezhetik el a feladni kívánt csomagon a poggyászcímkét. Ezt követően az automatizált feladópulton – a poggyászcímke beolvasását követően – egyszerűen feladható a poggyász, olvasható a LogSped oldalán.

Az újonnan bevezetett szolgáltatáshoz elsőként a budapesti repülőtér legnagyobb forgalmát bonyolító légitársaság, a Wizz Air csatlakozott, egyelőre napi korlátozott számú járattal. Az önkiszolgáló poggyászfeladás lehetőségét kínáló járatok köre a tesztidőszak folyamán is bővülni fog, a fejlesztéshez pedig a jövőben folyamatosan csatlakoznak a légitársaságok.