fbpx

Csomagolástechnológiáját fejleszti a cég

Írta: Barna Ferenc - 2022 május 20.

Korszerűsíti csomagolástechnológiáját, logisztikai fejlesztést hajt végre a zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó Prémium Kert Kft. európai uniós támogatással, a beruházás összköltsége meghaladja a 178 millió forintot – olvasható a cég közleményében.

Csomagolt sárgarépa
Csomagolt sárgarépa (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A cég bővíti és korszerűsíti csomagolástechnológiáját, logisztikai fejlesztést hajt végre:

  • tálcaadagoló és -rendező egységeket szereznek be;
  • automata fóliázógépet vásárolnak;
  • fejlesztik az árumozgatást;
  • beépített súlyellenőrző mérleggel rendelkező szállítószalagot helyeznek üzembe;
  • gyalogkíséretű targoncával bővítik az eszközparkot.

Fontos szempont a fenntartható működés biztosítása

Az uniós támogatás összege 124,67 millió forintot, melyből a fenntartható működést támogató berendezések is beszerzésre kerülnek.

Ennek érdekében a műanyag göngyölegeket tisztító rekeszmosó, a dobozok, raklapok, csomagolóanyagok hatékony szállítását, újrahasznosítását lehetővé tevő bálázó működik majd a cégnél.

A selejtként érkező vagy sérült friss árut komposztalapanyagként használják majd föl, az Algyői úti telephely energiaigényét pedig részben az újonnan telepített napelemes rendszer fogja fedezni.

A 2007-ben alapított Prémium Kert Kft.

Több nagy, nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc beszállítójaként az Alföldön megtermelhető, kiváló minőségű zöldségek és gyümölcsök – paradicsom-, paprika-, uborka-, burgonya-, salátafélék, sárgarépa, valamint szamóca, sárgadinnye, őszibarack, nektarin – értékesítésével foglalkozik.

A vállalkozás specialitása a nagyobb hozzáadott értéket képviselő, kis kiszerelésű, csomagolt termékek forgalmazása.

A kapacitásbővítő beruházás év végi elkészültével ez a tervek szerint 10 ezer tonnára bővülhet az eddigi éves, 8 ezer tonna értékesítési szint. Jelenleg az értékesítésnek csupán egytizede az export, de a csomagolási technika fejlesztésével ez az arány növelhető lesz.

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc