fbpx

Csökkentse a beszerzési és üzemeltetési összköltséget akár 45%-kal az új aszeptikus szeleppel

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 04.

A beszerzési és üzemeltetési összköltség csökkentése kiemelkedő jelentőségű az italgyártók, valamint a tej- és élelmiszeripari termékek gyártói számára. A termékbiztonság, az optimális folyadékáram és az egyszerű karbantartás kulcsfontosságú tényezők az egyre növekvő fenntarthatósági célok elérése érdekében.

Alacsony beszerzési és üzemeltetési összköltség

Az Alfa Lavalnál folyamatosan arra törekszünk, hogy a beszerzési és üzemeltetési összköltséget a lehető legalacsonyabb szintre csökkentsük. Az új Alfa Laval Aszeptikus Mixproof szelep használatával más márkákhoz képest akár 45%-os költségcsökkentés érhető el az aszeptikus folyamatokat alkalmazó gyártók számára. A megtakarítások becsült összege a 2½ colos aszeptikus szelep beruházási és karbantartási összköltségének összehasonlításán alapul, ötéves időtartam alatt, helyszíni szervizelés esetén. Ha a karbantartást külső helyszínen egy harmadik fél végzi, a versenytársak technológiái még drágábbak lehetnek. Az új aszeptikus szelep az acélharmonikák helyett a már jól bevált membránt használja PTFE-homlokfelülettel és megerősített EPDM-hátoldallal. Ez drasztikusan csökkenti az Alfa Laval szelep beszerzési és üzemeltetési összköltségét, ugyanakkor biztosítja a steril folyamatokhoz szükséges hermetikus tömítést.

Rendkívüli rugalmasság és modularitás

Az Alfa Laval Aszeptikus Mixproof szelep gyakorlatilag bármely követelménynek megfelelően konfigurálható. Válasszon egy szabványos szeleptestet és egy tangenciális szeleptestet, vagy használjon két szabványos szeleptest-típust. Ez az aszeptikus kétülékes szelep az Alfa Laval Unique SSV platformra épül, és egyszerűen beszerelhető akár vízszintes, akár függőleges helyzetben.

Kimagasló tisztíthatóság a hosszabb rendelkezésre állás érdekében

Az Alfa Laval Aszeptikus Mixproof szelep optimalizált kialakítása megkönnyíti a tisztítást és a sterilizálást. Ezt CFD áramlástechnikai szimulációk bizonyítják. Ez a tulajdonsága nagyobb termékbiztonságot és hosszabb üzemidőt biztosít, mivel teljes védelmet nyújt a káros mikroorganizmusok behatolása ellen még az esetleges nyomáscsúcsok esetén is. A rendkívül jól öblíthető kivitelnek, valamint a termékkel és a gőzzel érintkező sima felületeknek köszönhetően a szelep jobban tisztítható, mint a más típusú kétülékes aszeptikus mixproof szelepek.

Egyszerű karbantartás és alkatrészcsere

A karbantartás rendkívül egyszerűen elvégezhető azok számára, akik ismerik az Alfa Laval Unique SSV aszeptikus szelepeket. Az új aszeptikus szelep esetén ugyanazokat a karbantartási eljárásokat kell alkalmazni, mivel a legtöbb kopóalkatrész csereszabatos. Ez elősegíti a raktárkészletek racionalizálását is.

Az Alfa Laval aszeptikus Mixproof szelep három ülékemelős változatban és öt féle gőzszelep-kivitelben érhető el, valamint számos opció áll rendelkezésre a gőzhőmérséklet-felügyelethez. Mindegyik változat megfelel a 3-A Egészségügyi Szabványok szigorú követelményeinek.

Alfa Laval röviden

Az Alfa Laval három kulcsfontosságú technológiában piacvezető a specializált termékeket és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó világvállalatok között – hőátadás, szeparálás és áramlási folyamatok.

A berendezések, rendszerek és a szolgáltatások célja, hogy optimalizálja az ügyfelek technológiai folyamat teljesítményét. Segítséget nyújtunk olyan anyagok melegítésében, hűtésében, szétválasztásában és továbbításában, mint az olaj, víz, élelmiszerek, italok, vegyi anyagok és gyógyszeripari készítmények, keményítő, cukor és etanol.

Az Alfa Laval termékeit az erőművekben, hajókon, az olaj és a földgáz iparágában, épületgépészetben, bányászatban, a szennyvízkezelésnél, valamint épületekben fűtésre és hűtésre használják.

Az Alfa Laval a világ közel 100 országában dolgozik szorosan együtt ügyfeleivel. Segítve őket, hogy mindig egy lépéssel előrébb legyenek a globális piacon.