PHARM Connect 2015

Írta: Szerkesztőség - 2015 március 25.
Új együttműködések és szakmai megoldások Közép-Kelet-Európa vezető gyógyszeripari csúcstalálkozóján
A PHARM Connect Kongresszus a közép-kelet-európai gyógyszer és biotechnológiai ipar meghatározó üzleti eseménye, melyet kiemelkedő kapcsolatépítő szerepe tett a régió vezető szakmai találkozóhelyévé. A rendezvény Február 25-26-án került megrendezésre immár ötödik alkalommal Budapesten, ahol a szektor több mint 400 döntéshozója gyűlt össze a Corinthia Grand Hotelben a gyógyszeripari gyártók, beszállítók, forgalmazók, kutatóintézetek valamint egyetemek képviseletében, hogy megvitassák a szakma aktuális kihívásait. A helyszínen több mint 1200 előre egyeztetett üzleti találkozót folytattak le a résztvevők – ez egyértelműen mutatja a kiemelkedő szerepet, amelyet a rendezvény az iparág fejlődésében betölt.
A több mint 23 ország képviseletében érkező látogatók megismerkedhettek a különböző területek legkorszerűbb szakmai megoldásaival az automatizálástól kezdve a csomagoláson, hatóanyagokon, tisztatér és labortechnikán át egészen a legújabb szoftver termékekig. A kiállítói oldalon olyan cégek képviseltették magukat többek közt mint a Pall Life Sciences, Bürkert Fluid Control Systems, Exergy, Envirotainer, Finesse, Tiszatextil Packaging, Dycem, Blulog, Patent, Terumo, GE Intelligent Platforms, Mitsubishi Electric, ABB, Aptar Pharma, vagy a Codex. A kongresszus számukra is sokkal többet nyújtott egyszerű termékbemutatónál, hiszen a négyszemközti találkozók, amelyekben a felek előzetesen megállapodtak a rendezvény egyedi online felületén, a Meeting Scheduleren – lehetőséget biztosítottak minden egyes ügyfél egyéni igényeinek részletes átbeszélésére, ezzel téve még hatékonyabbá a rendezvényen eltöltött időt a résztvevők számára. Bill Frolich az Egyesült Államokbeli Exergy Heat Transfer Solutions üzletfejlesztési vezetője így foglalta össze tapasztalatait: „Kellemes meglepetés volt számomra a rendezvény regionalitása, azaz, hogy mennyi különböző országból érkeztek delegáltak, valamint az is, hogy milyen széles körű és egyben komoly mélységű volt a résztvevők szakértelme, pozícióik, lefedve a gyógyszeripar szinte teljes spektrumát. A Meeting Scheduler-nek köszönhetően alig volt időm lélegezni is, totálisan elfoglaltak voltunk végig, ebédelni is épphogy volt időnk.”
A konferenciaprogram szintén nagy sikert aratott a jelenlévő szakemberek körében. Dr. Bogsch Erik, a Richter Gedeon Biotechnológiai és K+F Vezetője, a bioszimiláris termékek adta lehetőségekről és a bennük rejlő potenciális fenyegetésről beszélt, míg Vladimir Kral, aki a egyébiránt professzor a prágai Kémia Technológiai Intézetben, és Globális Tudományos és Fejlesztési Igazgató a Zentivánál , a generikus aktív összetevők és a szupergenerikus gyógyszerek fejlesztési stratégiáiról tartott telt házas előadást.
Dr. Jörg Gampfer, a Baxter folyamattervezésért és műszaki működésért felelős vezetője és Dr. Németh Zsolt, a gödöllői GSK Vaccines gyártásért felelős vezetője esettanulmányok keretében osztották meg nézeteiket napjaink egyik kiemelten fontos és a változó szabályozások miatt is aktuális témájáról, a kiterjesztett folyamat ellenőrzésről.
A programot többek közt olyan további szaktekintélyek előadásai gazdagították, mint például Grzegorz Brzoskowski, KKE regionális biztonsági igazgató, SANOFI CESD, vagy Dr Barbara Paldus, ügyvezető igazgató és alapító, Finesse Solutions.
Előadásaik, illetve a kerekasztal-beszélgetések között, – melyek közül az egyik legfontosabb az Ódor Erzsébet, (HSSE vezető, SANOFI újpest), Dr Csákó Ibolya, Rendőrségi Alezredes, ORFK Bűnügyi Főigazgatóság, Paál Tamás professzor, külső tanácsadó, Országos Gyógyszerészeti Intézet Igazgatósága (GYEMSZI), Kövesdi Zoltán, pénzügyőr őrnagy, rendészeti szakreferens, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Központi Hivatal, Rendészeti Főosztály részvételével zajló gyógyszerhamisítás elleni diskurzus volt – , mindenki megtalálhatta a számára érdekeset. Dr. Bogsh Erik, a rendezvény témáinak aktualitását találta a a PHARM Connect legnagyobb erősségének : „Nagyon imponáló a PHARM Connect programja. Úgy gondolom, hogy a rendezvény két nap alatt lefedte a gyógyszeripar legizgalmasabb és fontosabb jelenlegi témáit, területeit”
Az idei PHARM Connect keretei között került sor az első Kelet Közép Európai, Gyógyszeripari Gyártási Kiválósági Díj átadására, melynek célja, hogy jutalmazza az innovatív projekteket, mind gyártói, mind szolgáltatói oldalról. A szakmai zsűri értékelte a koncepciók innovativitását, átruházhatóságát, fenntarthatóságát, költséghatékonyságát illetve azt, hogy az ügyfél számára mekkora hozzáadott értéket képvisel. Idén a gyártó kategóriában a díjat a Sanofi vehette át, míg a szolgáltató kategóriában a jutalmazott az ABB volt, egyik Richter Gedeonnal közös kiemelkedő projektjének köszönhetően. A díjátadó ceremóniára az esti koktélfogadáson került sor, amely remek Király István, a GlaxoSmithKline Biologicals ügyvezető igazgatójának megnyitóját követően.
Az előadásokon és a négyszemközti találkozókon kívül számos további informális program is színesítette a kongresszus palettáját. A Sanofi gyárlátogatás volt a hab a tortán annak a 110 résztvevőnek, akinek lehetősége nyílt az újpesti gyár működésébe bepillantani.
Összességében több mint 2000 személyes találkozó, hozzávetőleg 400 résztvevő 23 ország képviseletében, valamint megszámlálhatatlan új együttműködés és ötlet: ezek a számok foglalják össze és mutatják a PHARM Connect jelentőségét a közép-kelet-európai gyógyszer és biotech szektor számára. Az itt eltöltött két nap bizonyára sok résztvevő cég jövőjét meghatározza majd, ahogy Lenka Franciskovic, a Belupo folyamat és termékbiztosítási vezetője: „Úgy gondolom a rendezvény nagy hatással lesz a résztvevő cégekre, hiszen a PHARM Connect előadásai és a résztvevő beszállító cégek kombinációja olyan interaktív keretet teremt, mely új tudáshoz, és gyümölcsöző együttműködésekhez vezethet, és ez az, ami a PHARM Connect et egyedi, kiemelkedő platformmá teszi”
A rendezvény legközelebb ismételten (a Corinthia Grand Hotelben), Budapesten kerül megrendezésre 2016. Február . További információért látogassa meg a PHARM Connect honlapját: www.pharmconnect.eu, vagy vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel az [email protected] címen.
További információkért látogasson el weboldalunkra : www.pharmconnect.eu
vagy lépjen kapcsolatba velünk:
Katy Säurich, Head of Production & Operations
+36 1 219 5725 [email protected]