Csomagoló- és logisztikai üzemet épít Debrecenben a Deufol

Írta: Csomor Zsolt - 2019 szeptember 12.

Megkezdi debreceni csomagoló- és logisztikai üzemének építését a német Deufol cég: az előrehaladott előkészítő munka után októberben helyezik el az alapkövét a déli ipari övezetben felépülő gyárnak.


Forrás: Deufol

A 7 milliárd forintos beruházással épülő üzemben 120 új munkahely létesül. Európa egyik legmodernebb csomagoló és logisztikai üzeme egyben a Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz, jelentette be a sajtótájékoztatón Jürgen Hillen, a cég ügyvezető igazgatója.

A magyar kormány 1,4 milliárd, a város önkormányzata további 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a beruházáshoz, közölte Papp László, Debrecen polgármestere az MTI érdeklődésére.

A polgármester azt is elmondta, hogy 2015 és 2019 között 6200 új munkahely jött létre Debrecenben, jelentős részben német vállalatok befektetésének eredményeként. Mindez átalakította a helyi gazdaságot és a munkaerőpiacot: 2014-től 2018-ig 17 százalékkal nőtt a debreceni cégek munkavállalóinak létszáma.

Jürgen Hillen a kiemelkedő helyi befektetési környezettel és a szakképzett munkaerő jelenlétével indokolta, miért döntöttek több külföldi helyszín közül a debreceni beruházás mellett, amely a cégük 191. üzeme lesz. Terveik szerint Debrecenben oktatási programot dolgoznak ki fiatalok számára, amiről később hoznak nyilvánosságra részleteket.