fbpx

Logisztika – Európa legnagyobb, legmodernebb fejlesztése

Írta: Transpack-2022/I. lapszám cikke - 2022 április 09.

Tavasszal befejeződik a 30 milliárd forint értékű logisztikai gigaberuházás az ukrán határ közelében található Fényeslitkén, az EastWest Gate (EWG) intermodális terminálon.

vasút

Az új logisztikai terminál az európai kontinens legnagyobb és legmodernebb ilyen jellegű befektetése, műszaki átadása március 24-re, az üzemszerű indulás pedig április végére várható – jelentette be Tálosi János, az East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a Magyar Logisztikai Egyesület januári rendezvényén. Doór Zoltán, az MLE elnöke szerint a beruházás kulcsfontosságú a hazai és az európai logisztika fejlődésében is.

A 85 hektáron elterülő fejlesztésnek része a közel10 kilométer hosszú normál és széles nyomtávú vasúti pálya és a közúti közlekedésre és a konténerek tárolására használt 225 ezer négyzetméter betonburkolat. A létesítmény nemcsak a technikai-technológiai megoldásaiban tükrözi a kortárs logisztikai alkalmazásokat, hanem abban is, hogy üzemeltetése zöldtechnológiával valósul majd meg.