fbpx

Tanfolyam a gyártói felelősségi rendszer és a termékdíj kapcsán

Írta: Csomor Zsolt - 2024 március 04.

A jogszabályi környezet változásaira reagálva a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége ismét tanfolyamot szervez az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR)ismertetésére, a környezetvédelmi termékdíj jogszabályi változásaival és a hulladékgazdálkodás koncessziós rendszerével összefüggésben.

Új feladatok a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerben

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ) márciusban megrendezésre kerülő tanfolyamának tematikáját a jelenlegi helyzetre aktualizálta, így azok számára is hasznos lehet, akik részt vettek a korábbi tanfolyamon. A HOSZ képzés gyakorlatias megközelítés és sok példán keresztül zajlik, ahol a résztvevők a felmerülő kérdéseikre is választ kaphatnak.

Időpont: 2024. március 21. 14.00 – 18.00 óra és március 23. 9.00 – 14.30 óra között (12 tanóra).

Helyszín: BMSZC Petrik Lajos Két tanítási Nyelvű Technikum, 1146 Budapest, Thököly út 48-54., B épület I. emeleti előadó.

A képzés sikeres teljesítése alapján a HOSZ a Felnőttképzési Információs Rendszerből lehívható tanúsítványt ad ki. Az oktatás diaanyagát megkapják a résztvevők.

A tanfolyam tematikája

1. oktatási nap

Bevezető előadás: EPR, környezetvédelmi termékdíj, a hulladékgazdálkodás koncessziós rendszere (Sztruhár Imre ügyvezető, Green Tax Service Kft., a tanfolyam szakmai felelős oktatója),

Az EPR kezdeti tapasztalatai a hulladékgazdálkodás koncessziós rendszerében, a DRS bevezetése (Szabó Szilvia Gyártói Felelősségi Rendszerek Vezető, MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.),

Adatszolgáltatási kötelezettségek, az eddigi teljesítések tanulságai (Dávid Viktória osztályvezető, Országos Zöldhatóság).

2.oktatási nap

A vállalati szakemberek feladatai – környezetvédelmi termékdíj, EPR (Sztruhár Imre ügyvezető, Green Tax Service Kft., a tanfolyam szakmai felelős oktatója),

Atipikus gazdasági események, számlázás, az EPR-hoz kapcsolódóan a fémkereskedőkre vonatkozó sajátos szabályok (Dr. Hajós Attila ügyvéd, adójogi szakjogász)

Részvételi díj: 63.000 Ft + áfa

Kedvezményes díj HOSZ tagoknak: 51.000 Ft + áfa

Jelentkezés a csatolt jelentkezési lap beküldésével2024. március 12-ig.

A tanfolyamot megfelelő számú jelentkezés esetén tartják meg.

További információt ad Major Ágnes képzési vezető: +36 30 900 7323, [email protected]

Forrás: HOSZ