fbpx

Zöldíti flottáját a logisztikai szolgáltató

Írta: Csomor Zsolt - 2022 április 09.

A DACHSER első lépésként legalább 50 elektromos teherautót állít munkába európai útvonalain, 2023 végéig. A logisztikai vállalat továbbá mintegy 1000 elektromos személygépkocsival kívánja bővíteni flottáját nemzetközi szinten, valamint legkésőbb 2023 elejére több gyártó hidrogénüzemű járműve is forgalomba kerülhet a hálózaton belül.

Több elektromos teherautó, több alkalmazási terület

A következő két évben a DACHSER különböző gyártóktól, legalább 50 zéró emissziós teherautót vásárol, beleértve a nagy teherbírású elektromos teherautókat és a nyerges vontatókat is.

elektromos teherautó kamion töltőpont
A DACHSER elektromos töltőpontokat is kiépít telephelyein (Kép forrása: DACHSER)

„Aktívan támogatjuk a zéró emissziós járművek használatát európai hálózatunkban. A célunk, hogy a lehető leghatékonyabban beépítsük azokat a szállítási folyamatainkba. Ezek hosszú távon megtérülő beruházások a fenntartható jövőbe” – magyarázza Alexander Tonn, a DACHSER közúti logisztikáért felelős igazgatója (COO).

A DACHSER tervei szerint 2023 végére az európai telephelyein minden második cégautó elektromos jármű lesz, ami összesen mintegy 1000 személygépkocsi forgalomba helyezését jelenti. Mivel a tisztán elektromos járművek még nem kínálnak mindenféle felhasználói profilhoz szükséges műszaki specifikációkat, így az átállás csak fokozatos lépcsőben fog megvalósulni.

Az új járművekhez a DACHSER a jövőben biztosítja a töltőpontok megfelelő elérhetőségét is a telephelyein. Több mint 40 gyors töltőállomás létesítését tervezik bevezetni a tehergépkocsik számára, amelyek egyenként 180 kW töltési teljesítményűek. Mindegyik töltőpontot zöld árammal látják majd el, amelynek egy részét a vállalat saját fotovoltaikus rendszereivel állítanak elő.

Összeállította: Csomor Zsolt