fbpx

Egyedülálló teherszállítót bérel a logisztikai vállalat

Írta: Csomor Zsolt - 2022 január 17.

A DACHSER Air & Sea Logistics nemzetközi üzletága bérelte a világ legnagyobb Antonovs AN-124 és AN-225 típusú teherszállító repülőgépeit, amik több alkalommal szállítottak egészségügyi árukat Kínából Ausztriába. A DACHSER European Logistics üzletága ezután szárazföldi szállítmányozási hálózatán keresztül továbbította az árukat megbízóik felé szerte Európában.

 

Csapatmunka és együttműködés

A kínai Tianjin repülőtérről indult az az Antonov An-225 típusú teherszállító repülőgép, ami két nappal később már Hörschingben, Linz repülőterén landolt. Figyelembe véve a jelenlegi koronavírus intézkedéseket, a teljes rakományt a leszállás után közvetlenül átpakolták a DACHSER European Logistics hálózatának közel húsz teherautójára további elosztás céljából.

 

repülőgép kamion repülőtér targonca tehergépkocsi pótkocsi
Kép forrása: DACHSER

 

A kezdeti sikerek meghozták az eredményt, ugyanis további hét, orvosi felszerelésekkel teli járat érkezése várható még Tianjinből és Chengduból. A DACHSER European Logistics üzletága ezután szárazföldi szállítmányozási hálózatán keresztül továbbítja majd az árukat megbízóik felé Európa-szerte.

A csapatmunka és a szoros együttműködés teszi lehetővé a DACHSER számára, hogy kihasználja integrált hálózati lehetőségeit és így egy kézből kínál teljes megoldást ügyfelei számára – olvasható a DACHSER közleményében. Az ilyen mértékű nagyprojektek csak a légi szállítmányozási szervezetek összehangolt, nemzetközi együttműködésével és a DACHSER belföldi szállítmányozási hálózatának bevonásával valósíthatók meg eredményesen.

 

Összeállította: Csomor Zsolt