fbpx

Híd a háborús területekre, de nem csak ukránoknak

Írta: Barna Ferenc - 2023 augusztus 31.

Az ukrán Nova Post kézbesítő vállalat a háború kitörése után stratégia döntést hozott, miszerint azokban az országokban fog terjeszkedni, ahol ukrán kisebbség található.

Csomagküldés
Európában terjeszkedik az ukrán Nova Post

Még ősszel megnyílik az első fiók Szlovákiában

Október elején tervezzük megnyitni az első Nova Post fiókot Szlovákiában. Az ügyfelek akár 100 kg súlyú csomagokat is küldhetnek és fogadhatnak majd. Az első fiók Pozsonyban nyitja meg kapuit az ügyfelek előtt” – mondta Volodymyr Sterenčuk, a Nova Post csehországi és szlovákiai vezérigazgatója a MARKÍZA – SZLOVAKIA portáljának.

A futárcég tervei szerint először egyfajta hidat akar építeni Szlovákia és Ukrajna között, mivel csak e két ország között kínál majd kereskedelmi csomagkézbesítést.

Nem csak Szlovákiában és nem csak ukránoknak

Néhány hónappal ezelőtt a Nova Post megnyitotta első fiókját Prágában, de további csehországi városokban is terjeszkedni fog.

Bármilyen árut a világ minden tájáról a lehető legrövidebb időn belül szállítunk Csehországba, valamint elősegítjük a cseh cégek belépését az ukrán fogyasztói piacra. Ebben az évben további fiókokat nyitunk Prágában és Brünnben, és hárommillió koronát fektetünk be a cég fejlesztésébe Csehországban” – mondta Vyačeslav Klymov, a Nova Post csoport társtulajdonosa.

Szlovákia és Csehország mellett már a Romániában, Moldovában és Németországban nyitottak fiókokat. Magyarországon még nem üzemeltet csomagpontot a vállalkozás.

Forrás: MARKÍZA – SZLOVAKIA