fbpx

TruckMaster teherautó-mérleg: súlymérés a vezetőfülkéből

Írta: Szerkesztőség - 2019 október 18.

Nem ismeri a rakománya tömegét, és nincs lehetőség hídmérlegelni? Gondot okoz a pontos rakodás?

Ezekre a kérdésekre nyújt megoldást a TruckMaster teherautó-mérleg. A fülkében elhelyezett kijelzőn azonnal láthatja a tengelyek terhelését és az össztömeget egyetlen gombnyomás nélkül. Nem kell menüben navigálni, elég csak rápillantani a kijelzőre. Nem kell többé kitérőt tenni a hídmérlegre az össztömeg ellenőrzése miatt, így nincs kieső vezetési idő, sőt, üzemanyag és munkabér spórolható meg.


Segít elkerülni a túlsúlybüntetéseket. Egy beépített vészjelző túlsúly esetén megszólal.

  • Azonnali súlyadatok a fülkéből
  • Elkerülhető túlsúlybírságok
  • Gyorsabb és pontosabb rakodás
  • Jelentős idő- és költség-megtakarítás

Egy fát szállító autónál nagyon sokszor nincs lehetőség a rakodás után mérni az autót, és megbecsülni sem lehet pontosan. Ilyenkor a TruckMaster teherautó-mérleg nagy segítség, mert a rakodás után már van súlyadatunk, és nem kell hosszú kitérőt tenni egy hídmérlegig, ami jelentős idő és költség-megtakarítással jár. Hasonló a helyzet a gépszállítóknál és a tartályos autóknál is. Nagyon fontos az is, hogy nemcsak az össztömeget mutatja a mérleg, hanem a tengelysúlyokat is, így elkerülhető a tengelysúlybírság is.

A mérés a légrugók nyomásán vagy a laprugós tengelyek alakváltozásán alapul. Minden tengelyre kerül egy érzékelő, amelyek vezetékkel vannak összekötve a fülkében lehelyezett kijelzővel. Ez a garancia a meghízható működésre.
Használata egyszerű, ha csak mérni szeretne, akkor nem kell egyetlen gombot sem megnyomni rajta. Ha a több pótkocsival rendelkezik, akkor néhány gombnyomás kell csupán a pótkocsi kiválasztásához. A digitális pótkocsiszenzort használva ezt a pár gombnyomást is megspórolhatja, mert a mérleg automatikusan felismeri a csatlakoztatott pótkocsit és rögtön pontos adatokat jelenít meg.

A Truckmaster teherautó-mérleg összeköthető flottakövető-rendszerrel, így a súlyadatok távolról és visszamenőlegesen is megtekinthetők. Mérlegjegy nyomtatásra is van lehetőség a hozzákapcsolt nyomtatóval, ami nagyban segítheti a dokumentációt.

További info: www.hbl.hu/teherautomerleg