fbpx

Csomagolóipar az élelmiszeripar szolgálatában

Írta: Sándor Ildikó - 2020 január 21.

Február 4-én nyitja meg kapuit a Sirha Budapest, mely a közép-kelet-európai régió legjelentősebb csomagolóipari, élelmiszeripari, pék- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátóipari, valamint gasztronómiai szakkiállítása.

A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban zajló kiállítás egyik fontos területe a csomagolóipar, ami nem is meglepő, hiszen a szektort képviselő cégek mintegy 500 négyzetméter területet foglalnak el a kiállításon.

A Sirha Budapest számos programmal és konferenciával várja a szakembereket a három nap alatt. Többek között előadást tart a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség is „Csomagolóipar az élelmiszeripar szolgálatában – új követelmények és megoldások” címmel, mely a két iparág kapcsolódási pontjai mentén vizsgálja a csomagolás szakterületét érintő európai irányelvek változását, a körforgásos gazdaság céljait szolgáló fenntartható csomagolástervezést, a fenntarthatóság kérdését, de szó esik majd az Ipar 4.0 igényeinek megfelelő csomagológépekről, vagy a digitális nyomtatással készülő csomagolóanyagok gyártásáról.

A rendezvény második napján, február 5-én zajló konferencia látogatása díjmentes, csakúgy, mint a kiállításé. A belépés szakmai látogatóknak csupán regisztrációhoz kötött, melyek a www.sirha-budapest.com oldalon találhatnak az érdeklődők.

A regisztráció a belépésen kívül érvényes a Sirha Budapest további programjaira is, mint a Bocuse d’Or magyar döntő, a Közétkeztetési Szakácsverseny, a Sirha Budapest Desszert Verseny, vagy a Jeunes Chefs Rôtisseurs fiatal szakácsok versenye.

A programok között helyet kap továbbá a Sirha Budapest Innovációs Termékverseny díjátadója, melyen öt, többek között ’csomagolóipar és logisztika’ kategóriában díjazza a zsűri az elmúlt két év legjobb fejlesztéseit.

A látogatást megelőzően érdemes ellátogatni az Enterprise Europe Network, PRIMOM Alapítvány oldalára is (https://sirha2020budapest.b2match.io/), ahol a kiállításon zajló üzletember találkozóra regisztrálhatnak az érdeklődők, akik így a rendezvényen bővíthetik kapcsolati rendszerüket és új partnereket találhatnak.

További információkért a programokról és a kiállításról, látogasson el a www.sirha-budapest.com weboldalra. A kiállítás kiemelt szakmai partnere a METRO, kiemelt médiatámogatója a Trade Magazin.