fbpx

„Kizöldült” az Alfa Romeo Giulia GT Junior

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 01.

A jövőben minden bizonnyal trenddé válik a restaurátorok körében a klasszikus autók elektromosra való átépítése. Most a Totem Automobili pályázik a népszerűségre egy meglehetősen ritka Alfa Romeo Giulia GT Junior modellel.

Az olasz klasszikus elektromos újragondolása 518 lóerővel és 940 Nm nyomatékkal támadhat fel a hamvaiból, ami elképesztő módon 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Az elektromos motort egy 50,4 kWh-s folyadékhűtéses akkucsomag táplálja, s a készítők szerint egyetlen töltéssel – normális körülmények között – az autó akár 350 kilométert is képes megtenni.

A GTelectric egy Alfa Romeo Giulia GT Junior modellből született újjá, amit az átalakításhoz teljesen szétszedtek. Az eredeti váz csupán 10 százaléka maradt meg, amit egy teljesen új alumíniumplatformra hegesztettek, hogy bírja az ereje által ránehezedő terhelést. Az utastér vonalait követő bukókeret is található az autóban, ami azonban nem hat ki a belső helyre.

A karosszéria teljes egészében szénszálas anyagokból készült, hogy minél könnyebb legyen az autó. Az új váznak a MacPherson felfüggesztés is a része. A Totem elektromos Alfája a Bilstein rendszereinek köszönhetően állítható magasságú lesz légrugókkal vagy akár elektromosan.

A Totem teljesen személyre szabja a modellt, az utastérben az olasz luxustól a high-tech megoldásokig minden megtalálható, olvasható az e-cars.hu oldalon.