fbpx

Mérföldkő a műanyagok újrahasznosíthatósága terén

Írta: Csomor Zsolt - 2021 február 24.

A SÜDPACK a partnereivel, a RECENSO és a COUNT céggel bebizonyította, hogy a fóliagyártás során keletkezett újrahasznosítható anyagok nem hulladékok, hanem értékes erőforrások.

 

műanyag újrahasznosítás (Forrás: SÜDPACK)

A fóliagyártás során keletkezett újrahasznosítható anyagok nem hulladékok, hanem értékes erőforrások. (Forrás: SÜDPACK)

 

A vegyi újrahasznosítás a megoldás

A vegyi újrahasznosítás lehetővé teszi az eddig mechanikusan újra nem hasznosítható többrétegű, kevert vagy akár szennyezett fólia kompozitból kímélő módon új, minőségi, alapszintű vegyi anyagok kivonását. A kinyert műanyagok így alkalmassá válnak olyan nagyteljesítményű fóliák gyártására, amelyek a magas minőségi és higiénés előírásoknak megfelelő, igényes termékek csomagolására használhatók, például az élelmiszeriparban.

A SÜDPACK az ilyen high-tech fóliák vezető gyártójaként különösen elkötelezett a fenntarthatóság iránt. A SÜDPACK a nyersanyag visszanyerésére specializálódott RECENSO céggel kötött együttműködés révén a hosszú távú célkitűzéssel tovább fejleszti a vegyi újrahasznosítási technológiáját, és a piacon az eljárást járulékos újrahasznosítási alternatívaként hozza létre.

Ezzel egy időben az eljárás jelentősen hozzájárul a SÜDPACK anyaggazdálkodásának optimalizálásához, és kulcsszerepe van a klímasemlegesség célkitűzésének eléréséhez – olvasható a vállalat közleményében.