fbpx

Segélyalappal segíti rászorult munkatársait a Waberer’s

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 20.

Az európai termelés csökkenése, a gyárleállások jelentős hatással vannak a fuvarpiacra is. A koronavírus-járvány elterjedése jelentősen éreztette a hatását a Waberer1s-nél is, de nem hagyják magukra a fizetésnélküli szabadságra kényszerült kollégáikat sem.

A Waberer’s kiemelt célja a jelenlegi nehéz helyzetben is, hogy megőrizze a munkahelyeket: ideiglenesen a munkavállalóik egy részének munkaidejét és munkabérét a jelenlegi helyzethez igazították, illetve fizetésnélküli szabadságról állapodtak meg.

A cégvezetés persze azzal is tisztában van, hogy ezek a kényszerű intézkedések sokakat hozhatnak nehéz anyagi helyzetbe. Mivel azonban kiemelt céljuk, hogy munkatársaikat megtartsák, a tovább dolgozó vezetők és munkatársak önkéntes felajánlásaiból segélyalapot hoztak létre, melyre a nehéz anyagi helyzetbe kerülő munkatársak pályázhatnak.

A példás összefogás eredményeképpen a vezetők, a munkatársak, szellemi és fizikai munkát végző kollégák fizetésük egy részének felajánlásából csaknem 18 millió forint gyűlt össze, amit az arra rászoruló munkatársak megsegítésére fordítanak, olvasható a Waberer’s oldalán. A támogatottak köréről és a pontos támogatási összegről a Kuratórium dönt az esélyegyenlőség elvének követése mellett.