fbpx

A BOBST segítette a csomagolóipart a rendkívüli helyzetben

Írta: Csomor Zsolt - 2020 május 15.

Miután a koronavírus (COVID-19) terjedni kezdett, Kína gyorsan kijárási tilalmat vezetett be, ami jelentősen gondokat okozott a gazdasági és társadalmi életben. Azonban voltak olyan iparágak, mint a csomagolóipar és a gyógyszeripar, ahol nagyobb lett az igény, mint valaha.

Kép forrása: BOBST

 

A koronavírus-járvány miatt bizonyos gyógyszertípusokra elképesztően megnőtt a kereslet, így az ehhez szükséges csomagolásokra is. Cégek, mint a Global Printing, Foshan Huaxin Printing, Tianjin Yiyao Printing, Shandong Luxin Tianyi Printing és Harbin Yinhai Printing maximális teljesítményen üzemelnek ahhoz, hogy a szükséges egészségügyi eszközök csomagolásait elkészítsék.

Ezek a gyártók milliószámra készítettek dobozokat az elengedhetetlen termékek csomagolásához, hogy ezzel segítsék a kínai egészségügyi dolgozók harcát a Kínán végig söprő járvány leküzdéséhez. A személyzet és a berendezések is erőn felüli teljesítménye kellett ahhoz, hogy a megrendeléseket teljesíthessék. Mind az öt gyártó számíthatott a BOBST sebességére, pontosságára és megbízhatóságára, így maximalizálhatták a gyártási időt, és kiszolgálhatták az egész ország igényét, olvasható a Magyar Nyomdász oldalán.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel sok gyógyszeripari gyártó sürgősen megváltoztatta a gyártási tervét, hogy időben legyárthassák a szükséges készítményeket, ami természetesen kihatással volt a beszállítóikra is, nyilatkozta Cyril Ruiz-Moise, a Bobst Shanghai vezetője. A BOBST gyártóegységének alkalmazottjai és azok a kollégáink, akik a helyszíni finomhangolást végzik, elképesztő teljesítményt nyújtottak a nehéz körülmények között.

A Bobst Shanghai számos támogató intézkedést vezetett be, hogy segítse a vevőit, akik hatalmas nyomás alá kerültek a jelenlegi helyzetben. A cég mindent megtett, hogy időben kielégítse a cserealkatrészekre vonatkozó igényeket, és összeköttetésbe lépett logisztikai cégekkel, hogy azok időben a megfelelő helyre kerüljenek. Ha a vevők gépei szervízre szorultak, a BOBST felajánlotta a saját belső hálózata nyújtotta eszközöket, hogy lássák hol van hozzájuk legközelebb raktáron alkatrész és elérhető szerelő.

Miután a Bobst Shanghainak is be kellett zárnia, gyorsan képesek voltak újra kinyitni és kidolgozni egy átfogó tervet arra, hogy tudják garantálni a dolgozóik egészségét. Február 12-től a Bobst Shanghai teljes gőzzel gyártott és szállított, miközben számos intézkedést hozott megelőzés, kontroll, egészség és biztonság témakörben. Az gyártási területeket, étkezőket és minden szállítmányozási eszközt folyamatosan fertőtlenítettek.