fbpx

Hogyan ellenőrizzük a nyomtathatóságot, felületi tisztaságot?

Írta: - 2020 május 19.

Erről beszélgettünk Csaba Lászlóval, a Pack-Market Kft. ügyvezetőjével

Árulja el olvasóinknak, milyen eszközökkel tudják segíteni munkájukat?

A témába vágóan egy németországi partnerünk, az Arcotest GmbH termékeit ajánljuk, mert igazi német precizitással elkészített, pontos mérést lehetővé tevő eszközökről beszélünk. Szilárd anyagok, mint műanyagok (fóliák, merevfalú tárgyak) felületi feszültségét közvetetten tudjuk megmérni, az ezeket nedvesítő folyadékok útján. Ezen alapszik a nyomdaiparban, különösen a flexósok körében ismert, „piros filc”, – mi is szállítunk ilyeneket számos nyomdába. Új fejlesztésként ennek már létezik egy kívül-belül zöld változata, mind megjelenését, mind összetételét tekintve barátságosabban a dolgozóra és a környezetre.

Lapunk eljut fémfeldolgozókhoz, autóipari beszállítókhoz is, van olyan  termékük, amely számot tarthat érdeklődésükre?

Igen, hiszen a fémek további feldolgozása, galvanizálás, festés előtt fontos megbizonyosodni arról, a felület elég tiszta, képes fogadni a bevonatot. Ehhez pink színű teszt-tintáinkat javaslom, vagy réz esetében, a jobb láthatóság érdekében a kéket, melyek kis üvegcsékben, a körömlakkokhoz hasonlóan a kupakba épített kicsi ecsettel felhordhatóan állnak rendelkezésre, belföldi raktárkészletünkből.

Érdekesen hangzik, de hogyan használható?

Akár a „filctoll”, akár a tinta esetében egy két-három cm hosszú vonalat húzunk, az anyagra jellemző értékkel bíró eszközzel, és ha az néhány másodperc múlva is vonal marad, nem esik szét apró cseppecskékre, a felület, például a fólia nyomtatható, laminálható, a fém felületek tisztasága kielégítő, kezdődhetnek a további műveletek. Nagyon sok mindent lehetne még megosztani erről az olvasókkal, de a terjedelmi korlátok nem teszik itt lehetővé. Akit érdekel a termék, vagy további teszt eszközök, megoldások iránt érdeklődik, a www.packmarket.hu címen elérhető oldalunk webáruházának részletesebb leírásait ajánlom figyelmébe, de személyre szabott segítséggel is állunk rendelkezésére e-mailben a [email protected] címen, vagy élőszóban a 06 30 939 9520-as telefonszámon egyaránt.

Köszönöm a beszélgetést!