fbpx

Új beruházás az STI Petőfi Nyomdánál

Írta: Szerkesztőség - 2013 szeptember 23.

Co-Packing üzemmel bővült a kecskeméti nyomda

 

Az STI Petőfi Nyomda 2013-as beruházásaként különálló Co-Packing üzemet alakított ki a fokozódó megrendelői igényeknek megfelelően. A március közepétől működő megfelel a kiemelkedő higiénés követelményeknek. Az épületfelújítást, csomagológépek beszerzését, illetve munkaerő-betanítást igénylő beruházás első projektje keretében az STI Group szakemberei teafiltereket helyeznek saját előállítású kartontasakba és gyűjtőcsomagolásba.

 

 

Termékfeltöltés speciális környezetben

 

Az STI Petőfi Nyomda Kft. Szolgáltatásai között eddig is megtalálható volt a Co-Packing (termékfeltöltés). „Március közepétől egy olyan egyedülálló Co-Packing tevékenységre alkalmas környezet áll rendelkezésünkre, amelyben még a legszigorúbb csomagolási előírásokkal rendelkező termékek is csomagolhatók. Az elmúlt évek tapasztalatai sarkalltak minket erre a komoly beruházásra, amely során épületmodernizálást, speciális gépek beszerzését, illetve munkaerő-betanítást hajtottunk végre” – nyilatkozta Fábián Endre, ügyvezető igazgató.

 

 

Az STI Group stratégiájának szerves részei a beruházások. A magyarországi gyárban 2011-ben két KBA típusú nyomógépet installáltak, továbbá egy stancagéppel is bővült a kecskeméti géppark. Ennek köszönhetően Közép-Európában egyedülállóan modern nyomtatási technológiát tudnak biztosítani a megrendelők számára. „A Co-Packing beruházás gyors megvalósulását is a megrendelői igények sürgették. A munkálatok a 2012-es év végén kezdődtek, az üzem megnyitására viszonylag korán, már március közepén sor került. Azóta szinte megállás nélkül csomagolják kollégáink a termékeket” – folytatja Kolozsvári György, értékesítési igazgató.

 

 

 

A cél a vevői igények kiszolgálása

 

„Alapvetően meg kell felelnünk 852/2004/EK rendeletnek, ami az élelmiszer higiéniáról szól, ennek az előírásai szerint kellett az épületet és a munkafolyamatainkat kialakítani és HACCP rendszert kiépíteni” – nyilatkozza Szebellédi István, környezetvédelmi vezető. Az áru és a személyi forgalom szétválasztottan zsilipes rendszerben történik az üzem területén, ahol fokozott személyi higiéniai követelmények vannak érvényben, illetve a berendezési tárgyak is megfelelnek az élelmiszer-biztonsági követelményeknek. „A gyártóegységre kiterjesztettük az ISO 22000 élelmiszer-biztonsági tanúsítványunkat, ahol elsődlegesen teát csomagolhatunk, ugyanakkor a gyártóhelyszín alkalmas száraz élelmiszereknek csomagolására is” – folytatja Szebellédi István. A cél természetesen a vevői igényeink kiszolgálása. Magyarországon azon kevés csomagolóanyag-gyártó közé tartozik az STI Petőfi Nyomda, amely BRC IOP rendszerben az 1935/04 EK rendeletnek megfelelő papíralapú csomagolóeszközöket gyárt, továbbá ajánl egy plusz szolgáltatást is: az élelmiszerek Co-Packing csomagolását.