fbpx

Papíralapú csomagolásra vált a VELUX

Írta: Csomor Zsolt - 2022 április 19.

A VELUX Cégcsoport bejelentette, hogy a tetőablakok csomagolásának 90 százaléka mostantól műanyagmentes, egységes, papíralapú anyagból készül. Ezzel évente mintegy 900 tonna műanyagot takarítanak majd meg, és a vásárlók számára is megkönnyítik a csomagolási hulladéktól való megszabadulást.

papír csomagolás ember gyár
kép forrása: VELUX

Nem kell bajlódni a csomagolási hulladék szétválasztásával

Az expandált polisztirol (EPS) műanyag összetevők eltávolításával a VELUX ügyfelei időt takarítanak meg a csomagolási hulladékok különválasztásával és válogatásával, így a hulladéktermelés hatékonyabbá és olcsóbbá válik.

Ez az átalakítás 13%-kal csökkentette a VELUX Cégcsoport karbonlábnyomát a tetőablakok csomagolása során, és kulcsfontosságú a vállalat fenntarthatósági stratégiájában megfogalmazott célok elérésében, miszerint 2030-ra a cégcsoport csomagolásai egyetlen anyagból, műanyag hozzáadása nélkül készülnek majd, és 100%-ban újrahasznosíthatóak lesznek – olvasható a Sign&Display oldalán. A vállalatcsoport 2020-ban elindított fenntarthatósági stratégiája egy 10 éves átalakulási folyamat, amelynek keretében a VELUX úttörő szerepet játszik a klíma- és természetvédelmi intézkedésekben, fenntartható termékeket hoz létre, és felelős üzleti tevékenységet folytat.

Összeállította: Csomor Zsolt