fbpx

Egy beruházás, ami a környezetvédelemhez is hozzájárul

Írta: Csomor Zsolt - 2020 május 27.

Több mint 700 millió forintos technológiai fejlesztést hajt végre az üveghulladék-hasznosítással foglalkozó orosházi Re-Glass Kft. A társaság a beruházást 550 millió forint hitelből és 167 millió forint saját forrásból valósítja meg.

Az orosházi Re-Glass Kft. zöldmezős beruházásának részeként épül egy 600 négyzetméteres csarnok, ahol az automata szabályozórendszer segítségével a szennyezett lakossági csomagolású üvegeket is fel tudják dolgozni, közölte Aszódi Ferenc cégvezető. Ennek köszönhetően a Békés megyei hulladékkezelőtől, valamint más közszolgáltatótól is tudnak nagyobb mennyiségben üveghulladékot vásárolni.

Az újrahasznosított anyag 90 százalékát az orosházi öblösüveggyár használja fel alapanyagként. A Re-Glass jelenleg évente 25 ezer tonna sík- és öblösüveg-hulladékot képes feldolgozni, amit eddig döntő részben ipari üzemektől szereztek be. Az új technológia révén – tervek szerint 2-3 év alatt – további 10-15 ezer tonna szennyezett üveghulladékot dolgozhatnak fel a jövőben.

A cég jelenleg 22-25 munkavállalóval üzemel, a beruházás révén további 4-5 dolgozót vesznek fel. A fejlesztés várhatóan ez év végére fejeződik be, az ügyvezető reményei szerint a tesztüzem ősszel elkezdődhet.