fbpx

Remek ötlet a tejfölös doboz újrahasznosítására

Írta: Csomor Zsolt - 2020 május 29.

A tejölös dobozt kiürülése után sokan nem dobják ki, például kiválóan alkalmas ételek fagyasztásához. Ezentúl fagyasztás előtt bejelölhetjük a tejfölös dobozon, hogy babgulyást, töltött káposztát vagy csirkepaprikást tettünk bele. Az Alföldi Tej legújabb csomagolása támogatja az újrahasznosítást.

Habár nem annyira új, de megkerülhetetlen csomagolós hír, hogy az Alföldi Tej néhány hete módosította a vödrös tejfölének csomagolását: a tejfölös dobozra rákerült egy bepipálható lista, hogy éppen mit fagyasztottunk le a kiürült dobozban. Ezután elfelejthetjük a fagyasztás előtti címkézést, mindössze egy alkoholos filc és egy pipa kell, s máris tudjuk, hogy mit tartalmaz az újrahasznosított tejfölös doboz. Természetesen a lista véges.

Remélhetőleg a piac többi szereplője is inspirációt kap, és valamilyen módon segíti a csomagolások fogyasztói (otthoni) újrahasznosítását. Miért ne lehetne egyértelműen kommunikálni (akár a csomagoláson), hogy nem ciki az újrahasználat, sőt, menő, olvasható a Csomagolás Blog oldalán. A Facebook hozzászólások mindenesetre azt bizonyítják, hogy a fogyasztók nagyon kreatívan használták már eddig is újra ezt a doboz.