Új BT Levio LWI160 a Toyota egyedi, moduláris lítiumion-akkumulátorával

A Toyota Material Handling új, elektromos meghajtású BT Levio LWI160 raklapozó targoncája az első olyan gyalogkíséretű targonca, amelyet a moduláris lítiumion-akkumulátor rendszer köré terveztek. Ennek köszönhetően a targonca a végletekig kompakt, könnyű és energiahatékony, ezzel teljesen új alapokra helyezve az iparágban használt eszközöket.

Tervezési díjas moduláris rendszer

A Toyota folyamatos fejlődést előirányzó „kaizen” filozófiájához híven a Toyota Material Handling szakemberei már kezdettől fogva a lítiumion-akkumulátoros Levio LWI160 modell optimalizálásán törték a fejüket, aminek eredményeképpen teljesen áttervezték az elektromos meghajtású raklapozó targoncát. Az LWI160 a szakma első alacsony emelője, amelyet minden szempontból teljesen átterveztek. A targonca teljes egészének átgondolása és áttervezése többek között a hagyományos akkumulátortartó eltávolítását is jelentette, aminek nyomán a többi alkatrész könnyebben elhelyezhető lett. Az alapfelszereltség részeként beépített lítiumion-akkumulátorának és telematikai rendszerének köszönhetően a minőségi terméknek számító targonca elnyerte a 2020-as iF-díjat. Ez persze még csak a kezdet egy olyan területen, ahol a Toyota ugyanezt az elgondolást kamatoztatva egy sor újdonság bevezetését és optimalizálását tűzte ki célul annak érdekében, hogy az ügyfelek számára az anyagmozgatást még inkább megkönnyítő rendszereket tudjon biztosítani.

Fokozott energiahatékonyság

A lítiumion-akkumulátorral szerelt új BT Levio a Toyota rendkívül kompakt gépe, amely anélkül lett könnyebb és energiahatékonyabb, hogy az a teljesítmény rovására ment volna. A 24 voltos BT Levio LWI160 rugalmas energiaellátási lehetőségekkel rendelkezik. Három különféle kapacitású akkumulátorral kapható: Az 50, 105 és 150 amperórás lítiumion-akkumulátorok gyorsan és könnyen tölthetők, valamint az ügyféligényektől függően többféle energiaellátási megoldást nyújtanak. A benyomható csatlakozóval szerelt új külső töltőcsatlakozóhoz már nem kell áthidaló, így lényegesen hatékonyabb a töltés.

Könnyű manőverezhetőség

A BT Levio LWI160 elektromos meghajtású raktári targonca, amely sokféle kisebb, közepes és nagyobb igénybevételt jelentő, gyalogkíséretű alkalmazáshoz is felhasználható. Különösen kiskereskedelmi boltok és szupermarketek szűk helyein boldogul nagyon könnyen, de természetesen hibátlanul megbirkózik a vízszintes szállítás, illetve a fel- és a lerakodás feladataival is. A kompakt méretű gép könnyen manőverezhető, és tökéletesen használható a szállításra alkalmazott járművek, pl. tehergépkocsik rakterében. A Toyota rendkívül innovatív emelőgépe a 105 Ah-s akkumulátorral együtt mindössze 269 kg. A gép akár 1,6 tonnás terhek szállítására alkalmas rövid- és hosszabb távokon, legfeljebb 6 km/h sebességgel. A BT Levio LWI160 halkan működik, programozható vezetői paraméterei miatt pedig kifejezetten felhasználóbarát és intuitív. A lítiumion-akkumulátoros targonca új kialakításának köszönhetően minden körülmények között garantálható a biztonságos és hatékony működés. A targonca vezérlőkarja középen helyezkedik el, ezáltal a kezelő minden irányba akadálymentesen kilát. A kormánykar szögétől függően az LWI160 kanyarodás közben csökkenti sebességét, ezzel jelentősen fokozva a biztonságot. Ez a funkció nem csupán a teher kanyarodás közbeni instabilitását mérsékli, hanem a munkavédelem javítása érdekében csökkenti az előforduló lábsérülések számát is. A Click-2-Creep funkcióval a targonca a vezérlőkart felhajtva lépésben vezethető, amihez csak kétszer meg kell érinteni a vezérlőkart, ezzel jócskán megkönnyítve a szűk helyeken való manőverezést.

akkumulátor anyagmozgatás gyalogkíséretű targonca targonca