fbpx

Védje a környezetet a SPAR újrahasználható tasakjai használatával!

Írta: Csomor Zsolt - 2019 március 22.

A SPAR a szegedi, győri és tatabányai áruházaiban újrahasználható zöldség- és gyümölcstároló tasakokkal ösztönzi a vásárlóit a környezettudatos magatartásra.

 

A SPAR újabb zöld kezdeményezése egyedülálló a hazai kiskereskedelemben, hiszen akár több éven keresztül is használhatjuk az egyszerűen kezelhető, többször használatos zsákokat. Felelős nagyvállalatként a SPAR célja, hogy minél kevésbé terhelje a környezetünket, ezért nagy figyelmet fordít arra, hogy jelentősen csökkentse a hulladék mennyiségét, támogassa a szelektív hulladékgyűjtést, és minden áruházába környezetkímélő energia-felhasználási, hűtési és világítási technológiát alkalmazzon.

Emellett immár alternatív megoldást is kínál vásárlói számára a környezettudatosság jegyében: a többször használatos tasakok kevesebb műanyag zacskó szükségességét jelentik, vagyis hozzásegítenek az élhetőbb környezethez, mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Hazánkban a SPAR áruházak zöldség-gyümölcs részlegeire kihelyezett újrahasználható tasakokat a vásárlók 599 forintért vásárolhatják meg. A zsákok egységcsomagjai 3 darab mosható és szalaggal jól zárható tartós, többször használatos tasakot tartalmaznak. A vásárlók a tasakokat kétféleképpen használhatják attól függően, hogy az adott áruházban a zöldségrészlegen önkiszolgáló mérlegrendszer működik, vagy a pénztár futószalagjába beépített berendezés méri le a választott termék súlyát.

Az új, környezetkímélő SPAR tasakok jelenleg a szegedi, győri és tatabányai áruházakban érhetők el, de amennyiben a kezdeményezés sikeresnek bizonyul, valamennyi SPAR áruházban bevezetik. A SPAR célja, hogy alternatív megoldással segítse a környezettudatos vásárlókat, hiszen az akár évekig használható, tartós tasakoknak köszönhetően kevesebb műanyag hulladék halmozódik fel a környezetünkben.