fbpx

Különleges gázok speciális igényekre – SPECIFY

Írta: Szerkesztőség - 2020 június 11.

A különleges gázkeverékek összeállítása egyszerűbbé, gyorsabbá, hatékonyabbá és átláthatóbbá vált, mint valaha – a Linde SPECIFY 1.0 alkalmazásának köszönhetően.

 

 

A termékközpontúság és az egyedi igényekre szabott megoldások biztosítása a múltban egymást kizáró fogalmak voltak. Manapság a digitalizáció révén a vállalatoknak példátlan lehetőségeik vannak arra, hogy az ügyfelek igényeit a középpontba helyezzék. Ezeket a lehetőségeket, a Linde is teljes mértékben igyekszik kihasználni.

A társaság egy innovatív megoldást vezet be a SPECIFY 1.0 alkalmazással, ezzel az online speciális gázkeverék-konfigurátorral, amellyel a vegyészek, gyógyszerészek és kutatók ellenőrizhetik, hogy a felhasználási céljuknak megfelelő keverék általában elérhető-e.

 

Szolgáltatás az ügyfelek igényei szerint 

A SPECIFY 1.0 segítségével az ügyfelek szinte bármilyen speciális gázkeveréket összeállíthatnak és igényelhetnek. Az irányított önkiszolgálási folyamat révén a megfelelő speciális gázkeverék kiválasztása egyszerű, hatékony és interaktív folyamat – mind az ügyfelek, mind a Linde számára.

Miután az ügyfél kiválasztotta a kívánt összetevőket, a platform automatikusan javasolja a következő leggyakoribb összetevőt. Alternatív megoldásként a felhasználók választhatnak több mint 700 rögzített speciális gázkeverék közül, és manuálisan is kiválaszthatják mind az egyszerű anyagokat, például a szén-dioxidot, mind az összetett vegyi anyagokat, például az 1,3,5-trimetil-benzolt. Amennyiben szokatlan vagy még ismeretlen keveréket állít össze, akkor a rendszer egy hasonló keveréket fog ajánlani, amely műszaki szempontból biztosan szállítható. Amennyiben ez nem elfogadható a megrendelő számára, akkor lehetősége van arra, hogy ragaszkodjon a saját gázösszetételéhez.

Miután az ügyfél befejezte a specifikációt, a platform azonnal értesítheti őt arról, hogy az ő keveréke előállítható-e. Ezzel párhuzamosan a Linde szakértői végleges megvalósíthatósági tesztet végeznek, és gyorsan felveszik az ügyféllel a kapcsolatot ajánlatküldés formájában.  Korábban a manuálisan feldolgozott megrendelések idején a vevő az ilyen visszajelzésekre akár 2 hetet is várhatott.

A Linde szakértői szerint a gyógyszeriparban és a környezetvédelmi kutatásokban részt vevő ügyfeleknek, akik olyan analitikai módszereket alkalmaznak, mint a gáz- és folyadékkromatográfia, különösen szükségük van a nagy pontosságú hitelesítő gázokra. Miért? A műszerek kalibrálásához. Ugyanis minél specifikusabb a kalibráló gáz, annál kevesebb időt vesz igénybe az elemzés. Egyes ügyfeleink jelentős technológiai kihívásokkal szembesülnek az új ipari szabványok vagy jogi követelmények miatt; vegyük példának a CO2 és NOX mérőeszközöket az autóipari alkalmazásoknál. Azáltal, hogy ügyfeleinket az alkalmazásunk a tanúsítási eljárásokon keresztül irányítja és azonnali választ ad nekik, hozzájárulunk az ügyfelek sikeréhez és segítjük őket bármilyen követelmény időben történő teljesítésében.

A konfigurátor létrehozásának ötlete 2018-ban született. Mindössze 3 hónap alatt a speciális gázok és a digitalizációs csapatok szakértőinek sikerült felépíteni a platformot, majd Csehországban és Németországban el is indították az alkalmazást. A partnerek körében gyorsan népszerű lett ez az önkiszolgáló platform és kiváló visszajelzéseket adtak róla. A továbblépés egyértelmű volt Linde számára: az eszköz készen állt arra, hogy más országokban, így Magyarországon is bevezetésre kerüljön.

Manapság Európában több mint 20 országában használják a Linde vevői ezt az alkalmazást és készítik keverékeiket több száz kémiai vegyületből, és rendelik meg gyorsabban, mint valaha.

További információkért keresse munkatársainkat, illetve tekintse meg az alkalmazást: https://specify.linde.com/hu/#/

Linde Gáz Magyarország Zrt.
1097 Budapest, Illatos út 17.

[email protected]
https://www.lindegas.hu/hu/products_and_supply/specialty-gas/pure-gas.html
www.lindegas.hu