Új támogatási program a kkv szektor számára

Írta: Csomor Zsolt - 2020 július 21.

2 milliárd forint összegű kkv támogatási program elindítását jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

 

 

A világjárvány nyomán kialakuló új világgazdasági korszak lehetőségeket és kihívásokat is tartogat az olyan országoknak, mint Magyarország, ahol az export a gazdaság teljesítménye szempontjából abszolút meghatározó szereppel bír.

Emiatt a kormány új támogatási programot indít azon magyar kis- és közepes vállalkozások számára, amelyek kihasználva az új kezdetet, a külpiacon sikeresek lehetnek.

A támogatás keretösszege 2 milliárd forint, olvasható az MTI hírében. A program keretében augusztus 3-tól lehet pályázni külföldi márkaépítéshez, kisebb beruházás előkészítéséhez, illetve az online értékesítési csatornák kiépítéséhez vállalkozásonként maximum 50 millió forintra.

A magyar gazdaság teljesítményét a jövőben is meghatározza az export, ezért is fontos, hogy a kanyarban előzzünk. Fontos hogy olyan időszakban tudjunk előnyre szert tenni, amikor adott esetben másoknak erre nincs lehetősége – hangsúlyozta Szijjártó Péter. A programra a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség honlapján, a hepa.hu címen lehet jelentkezni.