fbpx

600 lóerős versenyautókat szerelnek Goodyear abroncsokkal

Írta: Csomor Zsolt - 2020 július 18.

A Goodyear július harmadik hétvégéjén mutatkozik be az európai Le Mans-széria (ELMS) gumiabroncs-szállítójaként: az LMP2- és LMGTE-osztályok legjobb csapatait erősíti a Le Castellet-ben rendezett 4 órás szezonnyitó versenyen.

 

 

A Goodyear legújabb abroncstechnológiája az élmezőny öt LMP2-es prototípusán, valamint az LMGTE-mezőny összes autóján mutatkozik be a novemberig tartó, öt versenyből álló ELMS-szezon során.

 

 

Az ELMS-szériában négy LMP2-csapat használ majd Goodyear abroncsokat: a Panis Racing, a BHK Motorsport, a Thunderhead Carlin Racing és az Algarve Pro Racing. Ez utóbbi csapat két autóval is indul a versenyen, és a közelmúltban partneri kapcsolatra lépett a Goodyearrel, melynek keretében a Goodyear logó jól látható módon megjelenik az autók mindkét oldalán.

 

 

Mind az öt autót a korábbi versenyeken már bizonyított gumiabroncstípussal szerelik fel, ahogy a WEC futamain is. Mindez mindkét top bajnokság csapatai számára értékes lehetőséget biztosít, hogy adatokat és visszajelzéseket gyűjtsön a gumikról.

 

 

Az ELMS-széria kiváló próbaterep a legújabb nagy teljesítményű versenyabroncsok teszteléséhez, hangsúlyozta Mike McGregor, a Goodyear Racing értékesítésért, tesztelésért és a pályán nyújtott támogatásért felelős vezetője. A 600 lóerős LMP2-autók jelentős leszorítóerőt fejtenek ki az öt, az óramutató járásával ellentétes haladási irányú, Forma–1-es minősítéssel is bíró pályán. Ennek köszönhetően az abroncs összetétele és teljesítménye széles keretek között tesztelhető.

 

 

A szezon folyamán az ELMS-csapatoktól kapott visszajelzések segítséget nyújtanak a WEC-ben versenyző Goodyear csapatok abroncsainak fejlesztéséhez is. Az ELMS-szériában háromféle abroncsot biztosítunk: ezek az A, a B és a C, melyek keménysége rendre lágy, közepes, illetve közepes-kemény. Minden csapat a háromból kettőt használ az egyes versenyeken.

Kép forrása: Goodyear