Hamarosan kezdődik Európa legnagyobb logisztikai központjának építése

A DSV szállító- és logisztikai vállalat bejelentette, hogy Európa legnagyobb logisztikai központját tervezi felépíteni Dániában. Az új központ raktárhelyiségei 200 000 – 269 000, keresztdokkoló létesítményei kb. 50 000 m2, irodái pedig 18 000 m2-es területen fognak elterülni. Az új központ összesen 700 000 m2-t tölt be felépítése után.

 

 

A helyszínen a munkálatok 2021 augusztusában kezdődnek, amit a vállalat várhatóan 2022. év végén vagy következő évelején vehet használatba. Az építési munkák az azt következő 3–3,5 évben még folytatódnak, így a Horsens új logisztikai központja várhatóan 2026-ban lesz teljesen készen.

A dániai jitlandi Horsens városában és annak környékén található logisztikai létesítmények már nem tudják befogadni a DSV jelenlegi és várható növekedését – magyarázta nagyszabású tervét a DSV. Ezért a vállalat konszolidálni akarja raktár- és keresztirányú dokkolótermináljait Horsens körzetben, hogy nagyobb hatékonyságot és termelékenységet biztosítson a környezetbarátabb profil és a kevesebb CO2-kibocsátás mellett.

A mai napig ez a DSV legnagyobb építési projektje. A vállalat stratégiájának részét képezi a kisebb telephelyek konszolidálása, és nagyobb, modern és jövőbiztos létesítmények létrehozása, olvasható a  Trans.info oldalán. A Horsens új logisztikai központját nagymértékű automatizált folyamatok jellemzik, amelyek biztosítják a nagy mennyiségek gyors és hatékony kezelését – mondta Simon H. Galsgaard, a DSV Road A/S ügyvezető igazgatója.

Kép forrása: DSV

árufuvarozás épül európa legnagyobb logisztikai központja logisztikai központ szállítmányozás
..