fbpx

Ingyen kerékpárhasználat a kamionosoknak

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 22.

Az egyik francia teherautó parkoló ingyenesen biztosít kerékpárokat a sofőröknek. ez nemcsak a sofőröknek jó, hanem a helyi vállalkozók számára is hasznos.

A Dunkerque Security Truckstop parkolóban, mely Craywick kisvárosában, Dunkirk közelében található, a sofőrök ingyenesen bérelhetnek kerékpárt, hogy elérjék a legközelebbi városka, Loon-Plage üzleteit.

Tavaly májusban Loon-Plage hatóságai együttműködést kötöttek a parkolóval, amely megállapodás részeként az sofőrök szórólapokat-térképeket kaptak piktogramokkal, amelyek az üzletek, pékségek, szupermarketek stb. helyét mutatta meg. Azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a kisváros központjába tartó nagy teherautók elég sok gondot okoznak.Ezért Loon-Plage hatósága úgy döntött, hogy ingyenes kerékpárkölcsönzési szolgáltatást indít el a Dunkerque Security Truckstopnál, írta a La Voix Du Nord helyi napilap.

Kezdetben csak 4 kerékpár állt a sofőrök rendelkezésére, jelenleg már 8 található belőlük. A helyi üzletek szokatlan promóciójának sikere miatt azonban valószínűleg a számuk tovább emelkedik. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a teherautó biztonságos helyen maradjon, ugyanakkor hozzáférést biztosít a város kereskedelmi és szolgáltató létesítményeihez is, melyek csupán 3 kilométerre találhatók a parkolótól. A Dunkerque Security Truckstop parkolót évente 800 ezer sofőr használja.