fbpx

FachPack 2018 – logisztikai újdonságok

Írta: Szerkesztőség - 2018 október 27.

Az idén is megrendezték a csomagolástechnika szakvásárát Nürnbergben szeptember 25-27. között. Cikkünkben a FachPack néhány logisztikai újdonságát mutatjuk be.

Webportál nyomon követhetőségre és visszakereshetőségre

A többutas logisztikai rendszereknél a tárolók készletének nyilvántartása és követése – főleg sokféle tároló esetén – nem egyszerű feladat. Ehhez terveztek egy szoftvert, a web applikációt a beszállítók és a vevők is használhatják. A tárolók egyenkénti követése RFID segítségével történik, így a tárolókészlet és az anyagáramlás is jól kézben tartható, az eltűnés kockázata minimális, az ellátás biztonsága viszont maximális. A webportálon a valósidejű állapotról kapunk információt, így biztosítható az átláthatóság. A tárolómenedzsment költségcsökkentéssel, nagyobb hatékonysággal irányítható.

 

Newbox – EU szabvány tárolók

Élelmiszeripari megfelelőségű PP-ből készül a szabvány szerinti tárolócsalád 20 féle méretben, magasságban és kivitelben. Ideálisak minden logisztikai alkalmazáshoz, bordás talpakkal ellátva moduláris felépítést és jó rakatolhatóságot tesznek lehetővé. A tárolók anyaga sav- és lúgálló, -20°C és +80°C hőmérséklettartományban használhatók, és a cég 5 éves garanciát vállal a tárolók öregedésére.

 

Jelölés a logisztikában

Raktározásnál és szállításnál a tárolók jelölése fontos feladat. Költségkímélő, egyszerű megoldás egy átlátszó tasak, amelyben a szükséges információk elhelyezhetők. A tasakok különböző alkalmazási területeken optimális megoldást kínálnak. KLT-khez, rácsos tárolókhoz, kartonokhoz, raklapokhoz, polcokhoz, alkatrészekhez, szerszámokhoz egyaránt használhatók. Fémfelületeken mágnesszalaggal vagy mágnessel egyszerűen rögzíthetők, vagy akasztós táblán is elhelyezhetők a tárolókra függesztve. Rácsos tárolókra is jól felerősíthetők a tasakok fémhuzalos akasztóval ellátva, illetve létezik öntapadós ragasztós megoldás is. A tasakok többféle méretben és színben érhetők el, orto-ftalát lágyítót nem tartalmazó PVC fóliából készülnek, ami nem káros az egészségre.

 

Flip-box

Az autóipar számára fejlesztették ki ezt az összehajtható, csökkentett térfogatú csomagolási és szállítási rendszert. A teherhordozó anyaga PP-hab, amely extrém könnyű, ugyanakkor stabil, és egy erősítőbetét alkalmazásával a terhelést igény szerint optimalizálni lehet. A tároló egyes elemei és a betétek különböző színűek lehetnek, illetve adalék hozzáadásával vezetőképessé tehető a csomagolás, így a csomagolásban lévő termékek elektrosztatikus feltöltődése megakadályozható, vagyis a csomagolás olyan alkalmazásokhoz is megfelelő, ahol ESD elleni védelem szükséges. A tároló innovatív ugyanakkor kipróbált technológiával készül, csekély szerszám- és fejlesztési költségekkel, rövid szállítási határidővel gyártható, még változtatások esetében is.

PAsst, a digitális csomagolási asszisztens

Segítségével a csomagolási folyamat egyszerűen végezhető, a kartonon belül térfogat optimalizálást végez heterogén termékek esetében is. Egy LED-alapú pozíció kijelző mutatja lépésről lépésre minden egyes termék optimális elhelyezését a kartonban. Így optimális helykihasználást lehet elérni, és elkerülhető a térkitöltő használata, a csomagolási folyamat gazdaságos, és a környezetre gyakorolt hatása is kedvezőbb.

Kartonplaszt csomagolás

A PP üregkamrás lemezből, vagy ismertebb nevén kartonplasztból készült tárolóknak nagy létjogosultsága van a logisztikában, mivel könnyűek, hosszú élettartamúak, vízállóak, időjárásállók, nyomtathatók, és mivel egynemű anyagból készültek, könnyen reciklálhatók. Többutas csomagolásként is használhatók, a szóban forgó tároló 40x újrahasználható, halmazolható, helytakarékos, mivel összehajtható, széles hőmérséklet határok mellett felhasználható.

 

MegaPack F-Gibox

Az acélrácsos tároló alternatívája műanyagból, amely lényegesen könnyebb, mint a fém, mindössze 37 kg tömegű. Egyszerű összerakni és szétszedni, üres állapotban összehajtható, helytakarékos megoldás. Maximális terhelhetősége 1100 kg.

BalanceLift

Lehetővé teszi a terhek emelését, mozgatását, pozícionálását gyorsan, fáradság nélkül. A BalanceLift a belső logisztikában mindenhol jól használható. A méretre szabott megfogó szerszámoknak köszönhetően a teher felvételét rugalmasan tudja végezni. Egy személy segítségével 300 kg terhet tud emelni, legyen az alkatrész, tároló, csomagolási egység. Egyszerűsíti, gyorsítja és hatékonnyá teszi a belső logisztikai folyamatokat, és növeli a munkavégzés biztonságát a nehéz teher kezelésekor. A kezelő könnyen, erőkifejtés nélkül tudja a terhet felemelni, függeszteni, szállítani és letenni.

 

Kiss Rozália