fbpx

A Ford Transit ötödször nyert

Írta: Czékus Mihály - 2024 január 05.

Az elmúlt huszonhárom évben a Ford Transit ötször nyerte el az Év Kisteherautója Díjat (IVOTY), ami a legrangosabb kitüntetés az európai könnyűhaszonjármű-iparban. A Ford Pro új Transit Custom modellje az IVOTY legújabb díjazottja, 2024-ben.

Európa meghatározó haszongépjármű szaklapjainál dolgozó 24 újságíróból álló zsűri a legújabb Ford Transit Custom-t értékelte a legjobbnak, megelőzve a dobogón az új Iveco eDaily-t és a Renault Trafic E-Tech-et.

 Ford Transit
A Ford Transit ötödször nyerte el az Év Kisteherautója Díjat

A nyertesek mellett, további remek haszonjárművek is aspiránsai voltak a díjnak (úgymint a HYVIA Master E-Tech H2, a Mercedes-Benz eCitan és az Opel Vivaro-e Hydrogen). Ami azt jelzi, hogy a ma elérhető hajtásláncok milyen sokszínű választékot nyújtanak a könnyűhaszonjármű-szektorban.

Az európai vásárlók vezető egytonnás furgonjaként a vadonatúj Transit Custom-t úgy tervezték, hogy megfeleljen széleskörű igényeiknek. A gyártó ígérete szerint a díjnyertes dízeleik mellett, hamarosan az elektromos és PHEV változatok is elérhetővé válnak. Minden modell  szupergyors kapcsolódási lehetőséggel bír a Ford Pro üzemidő-, töltési és termelékenységi szoftver-ökoszisztémájához. Így biztosítva a Fordot üzemeltető vállalkozások hatékonyabb munkavégzését.