fbpx

Új négyévszakos pótkocsiabroncsot vezet piacra a Dunlop

Írta: Csomor Zsolt - 2020 június 24.

A Dunlop bevezeti új SP247 pótkocsiabroncs termékpalettáját, amely fokozott négyévszakos teljesítményt, nagy futásteljesítményt és alacsony kilométerköltséget biztosít a flották számára. Az SP247 a Dunlop SP246 sorozatot váltja le.

A Dunlop SP247 termékcsaládja rendkívül sokoldalú. Egyaránt optimális megoldás a távolsági és helyközi áruszállításhoz, nyilatkozta Maciej Szymanski, a Goodyear haszongépjárműabroncs-ágazatának európai marketingigazgatója. Az új termékkollekció kiváló téli használatra is, miközben az egyéb teljesítménybeli kritériumok terén is magasfokon teljesít.

 

Masszív kialakítás a hosszú élettartamért

A Dunlop SP247 robusztus 5, illetve 6 bordás kialakítású pótkocsiabroncs. A legújabb technológiai jellemzői közé tartozik az erős és tartós karkaszfelépítés, a mély lamellák és az üzemanyag-takarékos, a kopásnak rendkívül ellenálló futókeverék. A termékcsalád teljes mértékben újrafutózható. Az optimalizált bordaelrendezés egyenletes felületi nyomáseloszlást nyújt, és biztosítja a vállak robusztusságát.

A futófelületi profil lamellái a teljes mintamélység kétharmadáig tartanak, vagyis túlnyúlnak az 50%-os kopottsági szinten. Így az extra kapaszkodóélek összekapcsolódnak az útfelülettel, ami optimális tapadási teljesítményt biztosít az abroncs teljes élettartamáig. Az új pótkocsiabroncs sérülésekkel és kopással szembeni ellenállósága pedig még tovább fokozza az élettartamot és a futásteljesítményt.

A futókeverék kémiai összetétele és polimerhálózata kevesebb energiát és üzemanyag-fogyasztást igényel az üzem közben szabályozott gördülési ellenállás miatt.

 

Négyévszakos képességek és „három csúcs hópihe”

A gyártó új Dunlop SP247 sorozata fokozott négyévszakos képességeket biztosít. Minden méreten megtalálható az M+S, illetve a „három hegycsúcs, hópihe” (3PMSF) jelölés is. Ez is bizonyítja, hogy megfelel a legszigorúbb európai, téli abroncsokra vonatkozó jogszabályoknak.

Kép forrása: Goodyear