Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemeted!

November végén Európai Hulladékcsökkentési Hét

Európában minden év novemberének utolsó hetében államigazgatási szervek, önkormányzatok, gazdasági társaságok, vállalkozások, civilszervezetek és magánszemélyek mellett oktatási intézmények egész sora szervez önkéntes programokat.

A cél a hulladékkezelés alapelveinek, a környezettudatosság fontosságát terjeszteni. Idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) látja el a nemzeti koordinátori feladatokat az Európai Hulladékcsökkentési Hét szervezése során.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2019. november 16-24. között kerül megrendezésre egész Európában. Az idei év fókusztémája a környezettudatos szemléletformálás, az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében a „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemeted!” szlogennel. A helyi, közösségi innovatív ötletek regisztrálását 2019. november 8-ig várjuk a Hét honlapján (www.hulladekcsokkentesihet2019.hu). Az így regisztrált ötletek megvalósítására kerül sor az Európai Hulladékcsökkentési Héten november 16-24 között egész Európában, így hazánkban is azokat a kommunikációs eszközöket használva, amelyek a fenti honlapról letölthetőek – közölte a KSZGYSZ.

hulladék környezettudatosság környezetvédelem szelektív szemét
.
.