fbpx

Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemeted!

Írta: Kohout Zoltán - 2019 október 22.

November végén Európai Hulladékcsökkentési Hét

Európában minden év novemberének utolsó hetében államigazgatási szervek, önkormányzatok, gazdasági társaságok, vállalkozások, civilszervezetek és magánszemélyek mellett oktatási intézmények egész sora szervez önkéntes programokat.

A cél a hulladékkezelés alapelveinek, a környezettudatosság fontosságát terjeszteni. Idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) látja el a nemzeti koordinátori feladatokat az Európai Hulladékcsökkentési Hét szervezése során.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2019. november 16-24. között kerül megrendezésre egész Európában. Az idei év fókusztémája a környezettudatos szemléletformálás, az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében a „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemeted!” szlogennel. A helyi, közösségi innovatív ötletek regisztrálását 2019. november 8-ig várjuk a Hét honlapján (www.hulladekcsokkentesihet2019.hu). Az így regisztrált ötletek megvalósítására kerül sor az Európai Hulladékcsökkentési Héten november 16-24 között egész Európában, így hazánkban is azokat a kommunikációs eszközöket használva, amelyek a fenti honlapról letölthetőek – közölte a KSZGYSZ.