fbpx

A Titannal új szintet lépett az Amazon robotizációja

Írta: Czékus Mihály - 2024 január 15.

A webkereskedő óriás, az Amazon a közelmúltban bejelentette, hogy egy új, Titan nevű mobil robotot állít szolgálatba a nehéz termékek mozgatására, esőként a texasi San Antonio-ban található raktárközpontjába. A Titan, amely más Amazon mobil robotok technológiáit is használja, mint például a Xanthus  számítógépes látása és a Hercules  akkumulátor- és töltéskezelése.

A robot akár 2500 font (hozzávetőlegesen 1,13 tonna) tömeget is képes megemelni. Ez közel kétszer akkora emelési kapacitás, mint amit az Amazon széles körben elterjedt Hercules nevű robotja tud. Ennyi erő birtokában a Titan számára nem okoz gondot, a nagyobb fajsúlyú áruféleségeket tartalmazó raklapok mozgatása sem.

Amazon titan
A Titan az Amazon Massachusetts államban lévő, Westborough-ban található innovációs központjában készül.

Az olyan mobil robotok, mint a Titan, együttműködnek más robotikai rendszerekkel, hogy biztonságosabb és ergonomikusabb munkahelyet hozzanak létre, amely csökkenti az ismétlődő mozdulatokat, továbbá leveszi az alkalmazottak válláról a nagy távolságokra történő, nehéz tárgyak mozgatási feladatát. A robotizáció hatására felszabaduló humán kapacitás számára lehetővé teszi, hogy új feladatokra összpontosítsanak, amelyek új készségeket igényelnek.

Az Amazon teljesítési központjaiban világszerte, eddig több mint 750 000 különféle kapacitású robotot telepítettek. Jelenleg előrehaladott tesztelési fázisban van a cég Digit nevű kétlábú robotja, amely szintén a raktári logisztikát fogja erősíteni.

A Titan az Amazon Massachusetts államban lévő, Westborough-ban található innovációs központjában készül, ahol a cég eddigi teljes robot flottája is megszületett.